Arafat: „L-ați lăsa pe unul de pe Facebook să vă opereze? Suntem unde suntem pentru că nu am ascultat sfaturile celor care se pricep în domeniu și am preferat să ascultăm alte persoane care nu au nimic de-a face cu asta”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a criticat vineri decizia a 70% din români care au ales să creadă mesajele anti-vaccin de pe Facebook în loc să aibă încredere în medici.

Suntem unde suntem acum pentru că nu am ascultat sfaturile celor care se pricep în acest domeniu și am preferat să ascultăm alte persoane care nu au nimic de-a face cu acest domeniu și care au insistat ca oamenii să nu se vaccineze. O parte importantă din populație a refuzat să folosească arma care i s-a pus gratuit la dispoziție, vaccinul. Ăsta e un aspect pe care trebuie să-l subliniem și să spunem de ce suntem aici. Centre de vaccinare cu capacitate de 100.000 de vaccinari pe zi au făcut 3.000 pe zi. Vaccinuri aduse pentru toate populația României a trebuit să le donăm sau să le vindem ca să nu expire. Asta e problema de ce suntem aici. Îmi pare foarte rău pentru toți care pierd acum familie, prieteni, e foarte rău că pierd, dar au avut totul la îndemâna lor și au preferat să asculte pe unii și alții care au zis efectiv lucruri care nu au nicio bază științifică pe FB și la TV, în loc să asculte medicii, INSP-ul. Au crezut că INSP îi păcălește. Dar o persoană fără studii medicale nu îi păcălește când le zice să nu se vaccineze? Faceți un exercițiu de imaginație. L-ați lăsa pe unul de pe FB să vă taie, să vă opereze, pe masa de operație? Și atunci de ce îi dați voie să vă spună să nu vă vaccinați?”, a declarat Raed Arafat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.