Arafat: „În România, NU va fi vaccinare obligatorie, ci doar pe grupurile vulnerabile”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, în cadrul conferinței organizată de Camera de Comerț Româno-Elvețiană, că vaccinarea nu va fi obligatorie în România.

În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie. (…) Ne dorim o comunicare mai bună, ca să convingi oamenii, în mod transparent, că este un mod sigur de a se proteja pe sine și pe ceilalți, bineînțeles. (…) Ce vaccinuri a contractat Uniunea Europeană, România va fi în aceeași schemă. Lucrăm împreună cu UE la această chestiune și, bineînțeles, când vaccinurile vor fi distribuite, vor fi distribuite tuturor membrilor grupului de achiziții”, a spus Raed Arafat.

Potrivit şefului DSU, după testele rapide, pacienților le este recomandat să facă și teste PCR, fiind mai sigure.

La acest moment introducem testele rapide bazate pe antigen. Acestea sunt mult mai ieftine, însă au nevoie de o legiferare mai bună. Pentru că așteptăm acum mai multe informații despre ele, dacă vom putea să ne uităm la acele rezultate, fără să trebuiască să repetăm testele PCR. (…) În acea perioadă, am văzut ceea ce multe alte țări au văzut: politizarea situației, începutul scăderii încrederii din partea populației, din cauza multor dezbateri ridicate de diferite grupuri, care au pus sub semnul întrebării măsurile luate și chiar existența virusului. Și, când din aceste grupuri fac parte și medici, devine tot mai greu să faci populația să înțeleagă că ceea ce faci e corect sau că ești pe făgașul corect”, a mai spus Arafat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.