Arafat face apel la unitate în 2022. Despre Revelion: „Evitați aglomerația în apartament, evitați contactul cu persoane nevaccinate”

Anul 2021 a fost unul greu pentru toți, afirmă Raed Arafat: „cu toții ne uităm la anul nou cu speranța și cu dorința ca provocările prin care am trecut să nu se mai repete, să fie un an frumos, un an al succesului și al realizărilor”.

Anul 2021 a fost unul greu pentru toți. Un an care a însemnat unele dintre cele mai mari provocări pentru fiecare dintre noi, oameni de rând, personal medical, personal din cadrul serviciilor de urgență, și nu numai! Cu toții ne uităm la anul nou cu speranța și cu dorința ca provocările prin care am trecut să nu se mai repete, să fie un an frumos, un an al succesului și al realizărilor. Eu sper că anul viitor să fie și un an al înțelegerii, al înțelepciunii și al colaborării, între noi toți, pentru un viitor mai bun. Astfel de speranța nu are cum să devină realitate decât dacă înțelegem cât de mult depindem unii de ceilalți și începem să acționăm pentru binele altora și nu numai pentru binele nostru, să facem tot posibilul ca fiecare pas pe care îl facem să fie unul care deschide drumul altora și care poate să ne ducă spre viață pe care întra-devar ne-o dorim, nouă și urmașilor noștri”, scrie pe Facebook Raed Arafat.

Șeful DSU le mulțumește tuturor celor care „s-au implicat și au făcut tot posibilul să fie alături de semenii lor și de cei care au nevoie de ei, fie că vorbim de medici, asistenți, infirmieri, pompieri, piloți, polițiști, jandarmi, militari și nu numai”.

Vreau să le mulțumesc colegilor din cadrul DSU, din cadrul CNCCI și întregului personal din cadrul centrelor județene de coordonare pentru întreagă activitate depusă care a însemnat și ore nedormite în scopul de a rezolva multe dintre problemele apărute pe parcursul întregului an. Va urez tuturor un an nou fericit, sănătate și multe realizări”, conchide Arafat.

Raed Arafat a venit cu o serie de recomandări pentru români înainte de Revelion. Potrivit șefului DSU, orice interacțiune reprezintă un factor de risc. Specialistul apelează la conștiință oamenilor și spune că anumite restricții ar putea reveni după sărbători.

„Masca în exterior nu este obligatorie, dar în zonele aglomerate recomandat este să o purtăm, să respectăm regulile sanitare. Fiecare om vede care este situația. Dacă este ceva organizat și trebuie clar respectate regulile sanitare, atunci respectăm regulile sanitare. Noi nu avem cum să venim în casa omului și să impunem reguli, sunt țări care fac acest lucru, dar la noi legislația nu o permite. Recomandarea noastră este să se evite aglomerația în apartament, să se evite contactul cu persoanele care nu sunt testate, vaccinate.  Deja am auzit oameni care spun – facem la noi acasă o masă de Revelion, dar am hotărât să ne testăm înainte. Cred că asta e o abordare corectă dacă inviți oameni din afara casei. La restaurant, condițiile sunt clare – trebuie să ai certificat verde, din acest punct de vedere trebuie respectate aceste reguli”, a precizat Raed Arafat pentru Antena 3.

Șeful DSU este de părere că „orice situație acum,  după cum evoluează pandemia, crește numărul cazurilor.  Acesta spune că unele măsuri de sănătate publică vor fi reintroduse după sărbători.

„Poate că vor fi unele măsuri de sănătate publică, nu neapărat de restricții cât măsuri cum am avut și până acum de reducere a contactului, de control în sensul în care să ne asigurăm că cei care intră într-o zonă sau alta să fie cu probabilitatea cea mai mică să fie infectați sau cu probabilitatea cea mai mică să facă forma gravă. Dar asta urmează să se discute”, a specificat Raed Arafat pentru sursa citată.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.