Arafat: „Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja…”

Raed Arafat a declarat, vineri seara, la Digi24, că România se află sub media de vaccinare la nivel mondial.

Nu media europeană, media europeană este mult mai sus. Media mondială, care include Africa, Asia, toată lumea, este 45%, iar noi suntem mult sub„, a precizat șeful DSU. Arafat a mai spus că peste patru miliarde de oameni s-au imunizat deja în toată lumea. „Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus. Noi sutem undeva pe la 30, 30 şi ceva la sută. Media mondială, care include Africa, Asia, toată lumea, este de 45%”, a afirmat Arafat, la Digi24.

Cu privire la teroriile conform cărora vaccinurile ar face rău, Arafat spune că dacă ar fi existat probleme, acestea ar fi apărut deja și recomandă, încă o dată, informarea din surse oficiale și științifice.

Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat deja. Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja, fără discuţie. Se vede că aceste vaccinuri au limitat răspândirea şi ţările care au atins rata de vaccinare de 70, 80% se relaxează complet şi nu mai au probleme, o consideră o răceală”, a mai spus Arafat. „Acestea sunt datele la care trebuie să ne raportăm când luăm decizii, nu la informaţiile hilare care circulă pe internet, fără nicio bază ştiinţifică”, a conchis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *