Arafat anunță RESTRICȚII pentru nevaccinați: „Va fi o măsură pentru a proteja populația”

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că vor exista diferențe între cei vaccinați și cei nevaccinați, iar asta nu trebuie privit ca o discriminare, ci mai degrabă o măsură de protecție a populației.

Nu este vorba despre a discrimina, ci de a proteja populația. Este vorba despre statusul sanitar pe care fiecare îl are. Cei vaccinați nu vor avea restricții, dar vor exista locuri în care se vor solicita fie certificatul, fie test, fie trecerea prin boală.”, a spus Raed Arafat.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nu exclud în mod categoric obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19, precizând doar că „în acest moment” nu există o discuție în acest sens.

Cel puțin eu nu am participat la nicio discuție în acest sens, de a obliga oamenii să fie vaccinați în mod general”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Ministrul Sănătății a apelat la amenințări voalate, afirmând că persoanele care refuză vaccinarea nu ar trebui nici să apeleze la secțiile de Terapie Intensivă.

În acest moment, nu se discută despre vaccinarea obligatorie, dar sperăm totuși că oamenii care acum refuză să se vaccineze să fie comștienți de importanța vaccinării și să aleagă acestă variantă și nu aceea a internării în spital pe o secție de terapie intensivă infectați cu COVID. A lor sau a celor cu care vin în contact”, a precizat ministrul Ioana Mihăilă.

Arafat anunță funcționarea spitalelor în regim mixt: Nu vom mai avea nevoie doar de spitale Covid-19

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat faptul că se fac pregătiri pentru valul patru al pandemiei de Covid-19, iar spitalele vor funcționa în regim mixt, nu vor mai fi spitale speciale pentru Covid-19.

Noi vom încerca să pregătim locuri pentru Covid-19 în fiecare spital, dar ideea este ca toate spitalele să funcționeze în regim mixt. Spitalele trebuie să funcționeze atât pentru Covid, cât și pentru celelalte afecțiuni.”, a spus Raed Arafat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *