Arafat: Activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persoane, SUSPENDATE! Cum s-au conformat cultele religioase

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la sediul ministerului, faptul că au fost stabilite noi restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Astfel, în România se interzic până pe 31 martie activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persone. De asemenea, muzeele vor fi închise până la finalul lunii.

CITEȘTE ȘI:

Biserica se conformează. Slujbe în… aer liber!

Între timp, miercuri, Arhiepiscopia Tomisului autosuspendase mai multe activități programate în această perioadă. Astfel, ca urmare a noilor măsuri luate de către autorități privind limitarea răspândirii coronavirus, evenimentele suspendate sunt următoarele:

  • Taina Sfântului Maslu pentru copii și bătrâni din așezăminte sociale – până la posibilitatea reluării;
  • Conferința națională „Contribuția decisivă a Voievozilor Români la ctitoriile din Sfântul Munte Athos” – se amână până la reluarea activităților didactice față în față din Universitatea „Ovidius”.

CITEȘTE ȘI:

Totodată, pentru a evita înțelegerea eronată a suspendării evenimentelor din cauza coronavirus, Arhiepiscopia a mai menționat faptul că Taina Sfântului Maslu pentru copii și bătrâni din așezăminte sociale a fost suspendată urmare a deciziei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Constanţa de interzicere a accesului în centrele sociale. De asemenea, conferința națională „Contribuția decisivă a Voievozilor Români la ctitoriile din Sfântul Munte Athos” se amână ca urmare a deciziei Universității „Ovidis” de a suspenda activitățile didactice față în față.

În ultimă instanță, Arhiepiscopia a decis ca în parohiile unde se estimează că prezența la slujbe va depăși 100 de persoane, slujba să se oficieze în afara lăcașului de cult „așa cum se obișnuiește la hramuri”.

Musulmanii se pregătesc de carantină

Muftiul Iusuf Muurat a făcut, miercuri, apel la credincioşii de confesiune musulmană din România să respecte strict regulile sanitare şi de igienă personală, precum şi măsurile de carantină impuse de autorităţi pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii coronavirus.

Şeful Cultului Musulman din România a amintit coreligionarilor săi că principiul care, de-a lungul timpului, a stat la baza dezvoltării umanităţii principiul „Mens sana in corpore sano”, care „ilustrează astăzi, mai mult decât oricând, necesitatea de a ne îngriji de curăţenia corporală, pentru a ne menţine sănătatea”.

În contextul actual, când ne confruntăm la nivel global cu ameninţarea virusului COVID-19, facem apel la toţi enoriaşii să respecte cutumele religioase referitoare la igienă şi, de asemenea, să respecte toate măsurile şi recomandările autorităţilor statului în această privinţă”, a precizat muftiul.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *