Aproape 15 tone de deșeuri electrocasnice colectate în cadrul campaniei „Orașe curate”, inițiată de ADI Dobrogea

14 tone de deșeuri din categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice, electronice si electrocasnice) au fost colectate în perioada 23-28 august, în cadrul campaniei  „ORAȘE CURATE”, inițiată de Asociațía de Dezvoltare Intercomunitară „DOBROGEA” (ADI DOBROGEA) și ECOTIC.

Locuitorii orașului au răspuns în număr impresionant apelului campaniei de informare, conștientizare și colectare, arătând că sunt preocupați de protejarea mediului înconjurător, care nu ar mai avea de suferit de pe urma deșeurilor abandonate necorespunzător. În timpul celor 5 zile de campanie, colectorul autorizat Vastum Eco a asigurat preluarea gratuită a deșeurilor electrice și electronice voluminoase, direct de la domiciliul constănțenilor. Pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice mici, au fost puse la dispozitia cetățenilor 10  puncte  de colectare, amplasate în principalele piețe ale orașului. Fiecare persoană care a predat deșeuri electrice și electronice de minim 5 kg sau 5 becuri/neoane, a fost înscrisă automat la tombola cu premii, constând în echipamente electrice: un frigider, un televizor, un aspirator si 5 bratari fitness.

Mulțumim încă o dată constănțenilor care au înțeles importanța acestei campanii și s-au implicat în activitatea de colectare, ințelegând că reducerea, recuperarea si reciclarea deșeurilor nu numai că este posibilă, dar este și avantajoasă pentru fiecare dintre noi, pe termen mediu si lung, o manifestare a respectului față de mediul înconjurător, dar și o oportunitate de a recupera cantități importante de materii prime pentru producerea altor echipamente noi!

Campania ADI Dobrogea și ECOTIC, de colectare a deșeurilor din categoria DEEE, va continua in  perioada următoare și în alte orașe si comune din județul Constanța, calendarul activităților de colectare urmând a fi adus la cunoștința locuitorilor prin intermediul mass-media, afișe  sau pe site ul ADI Dobrogea https://www.adidobrogea.ro/ și  ECOTIC https://www.ecotic.ro/ .

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *