Aproape 15.000 de cazuri noi covid în ultima săptămână. Rafila (Sănătate): „Tulpina omicron este dominantă”

Buletinul de informare zilnică privind cazurile noi de coronavirus revine, anunțat astăzi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. România a avut aproape 15.000 de cazuri de infectări în săptămâna precedentă. 20% din ele sunt reinfecții. În spitale sunt internați peste 1.400 de români. 86 de români sunt internați pe ATI, iar 68 din ei sunt nevaccinați. 33 de români au murit în cursul săptămânii trecute.

indicatori
decese

Rafila a precizat că în următoarele cinci săptămâni se vor înregistra tot mai multe cazuri de coronavirus, urmând ca de la jumătatea lunii august noile infectări să se stabilizeze și apoi să scadă: „12% din testele făcute arată rezultate pozitive.  Tulpina Omicron este dominată. Deja au fost izolate primele tulpini BA5 care sunt resposabile de accelerarea pandemiei la nivel internațional”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat luni că în ultima săptămână sunt aproape 15.000 de cazuri noi COVID. 2.717 dintre acestea, adică aproape 20%, sunt reinfectări. În spitale sunt internate 1.410 persoane. 225 dintre aceștia sunt copii. De asemenea, în ultima săptămână sunt 33 de decese. Conform lui Rafila, la terapie intensivă sunt 86 de persoane, fiind ocupate aproape 5% din paturile ATI. Ministrul a precizat că este o creştere aşteptată şi că această situaţie va dura mai 4-5 săptămâni. El a precizat că tulpina omicron este dominantă. Nu în ultimul rând, Alexandru Rafila a anunțat că de marţi ministerul va relua raportările zilnice.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *