Aproape 100.000 de noi utilizatori s-au înscris pe platforma ghiseul.ro

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunță că în luna ianuarie 96.006 utilizatori s-au înscris pe platforma ghiseul.ro. Acesta reprezintă cel mai mare număr de utilizatori înscriși într-o lună de la înființarea platformei în martie 2011. Potrivit unui comunicat al ADR, în ianuarie au fost înregistrate pe platformă 335.921 de tranzacții, în valoare de 101.081.508 lei. Astfel, în prima lună a anului 2021, sumele colectate au reprezentat aproape un sfert din valoarea totală încasată pe tot parcursul anului 2020.

Un factor esențial, care reprezintă măsura sigură a succesului unui produs sau serviciu digital, este rata de adoptare. Numărul utilizatorilor este cel mai relevant benchmark al utilității și performanței. Cifrele creșterii exponențiale ale Ghișeul.ro arată cât se poate de clar că această platformă este cel mai de succes serviciu public electronic din România la acest moment. Ușurința în utilizare, dar și bonificația de 10% la plata impozitelor locale de persoanele fizice valabilă până la 31 martie au contribuit cu siguranță la acest nou record înregistrat de Ghișeul.ro”, a declarat Octavian Oprea, președinte interimar al Autorității pentru Digitalizarea României.

În 2020, peste 300 de tipuri de plăți pentru administrațiile locale și centrale au devenit disponibile în platformă. De asemenea, anul trecut, a fost adăugată posibilitatea înrolării persoanelor juridice în Ghișeul.ro. Potrivit ADR, în prezent, numărul total al utilizatorilor Ghișeul.ro a depășit 870.000.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.