Aproape 10% din școlile din județul Constanța NU au conexiune la internet

Dintre cele aproape 23.000 de clădiri din învățământul preuniversitar care au săli de curs sau laboratoare școlare, 1401 nu au încă o conexiune la internet, arată Ministerul Educației, într-un răspuns transmis la începutul lunii august deputatului PNL George Cristian Tută. Ministrul Educației a răspus la începutul lunii august, precizând că 1401 de clădiri din unități de învățământ, dintr-un total de 22844 – adică 6%, nu au internet. Județul Constanța întrece topul pe țară, fiind vorba de aproape 10% de unități școlare care nu au conexiune la internet.

Topul județelor cu cele mai multe școli fără conexiune la internet:

1. Vaslui – 138 din 653
2. Teleorman – 130 din 431
3. Vrancea – 95 din 527

Județele care au zero clădiri din școli fără internet: Bistrița Năsăud, Brăila, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Neamț, Prahova. În București, 12 clădiri din 690 nu sunt conectate la internet.

În privința județului Constanța, vorbim de 544 de clădiri cu conexiune la internet și de 44 fără conexiune, dintr-un total de 588.

„Cât privește conectarea la internet a tuturor untităților de învățământ, Ministerul Educației a făcut și face în continuare demersuri pentru dezvoltarea infrastructurii de internet la nivel național și în zonele defavorizate, unde, în acest moment, nu există această resursă”, arată Ministerul Educației.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *