Apocalipsa după… Voiculescu (Sănătate): „Unele operații ar putea fi AMÂNATE. Dăm proba unei generații, așa cum au dat bunicii noștri în al Doilea Război Mondial”

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat duminică faptul că unele operații ar putea fi amânate pentru că personalul medical se va concentra în perioada următoare pe tratarea pacienților cu Covid-19. Acesta a anunțat că urgențele non-Covid vor fi preluate și de alte spitale de cronici. Ministrul Sănătății a anunțat „concentrarea tuturor forțelor în perioada următoare pe îngrijirea pacienților cu Covid-19. Asta, da, ar putea să însemne amânarea unor operații elective, unor proceduri elective, asta ar putea să însemne că anumite spitale, respectiv anumite secții, o anumită parte a resurselor umane vor fi concentrate pe tratamentul pacienților cu Covid-19”.

Vlad Voiculescu a mai spus duminică, într-o conferință de presă, că urgențele de patologie non-Covid vor fi direcționate către alte spitale „care până în prezent nu au oferit îngrijire de urgență. Cu alte cuvinte, anumite spitale de cronici, deși au baza umană și materială pentru îngrijirea urgențelor nu au făcut-o intotdeauna. Va trebui un efort din partea acestor spitale”.

Acesta a precizat că este vorba de spitale cu specialități precum Ortopedie, ORL, Urologie sau Chirurgie.

Vlad Voiculescu bagă spaima în români și face o relație de similaritate între Al Doilea Război Mondial și ceea ce urmează în următoarele zile, în perioada dintre Paștele catolic și cel ortodox. Practic, ministrul Sănătății îi face responsabili strict pe români pentru incapacitatea statului de a asigura medici și aparatură medicală din taxele pe care poporul le plătește. Totodată, Voiculescu a lansat un atac voalat la trei ministere: Interne, Apărare și Transporturi, despre care spune că nu au ajutat cu prea multă implicare prin spitalele pe care le dețin.

Sunt trei măsuri asupra cărora ne-am concentrat: Am apelat la spitale la care nu ne-ar fi plăcut să apelăm, Institutul Clinic Fundeni, avem 70 de paturi cu oxigen și 14 paturi de ATI, Institutul Oncologic București, 5 paturi ATI și 5 paturi pentru terapie acută, avem 35 paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 2 paturi ATI la Gerota, 16 paturi cu oxigen la Colțea. Creștem la 45 paturile de la Spitalul Pantelimon, 12 paturi în plus la Victor Babeș di București. Avem, de asemenea, o creștere a numărului de paturi avizate în unitățile mobile, acele unități din curțile spitalelor. Vorbim de o creștere de la 8 la 12 paturi la fiecare mașină. Regândirea și optimizarea fluxurilor medicale. Reducerea presiunilor de pe UPU, vom lărgi centrele de evaluare și redeschiderea unora noi. Ne ajută Spitalul Monza, Victor Babeș, Centrul Caraiman. Urgențele de patologie non-covid le vom direcționa spre spitalele de cronici. Anumite spitale de cronici, aşa numite spitale de cronici, spitale care deşi au baza materială şi resursa umană pentru a oferi îngrijire urgenţelor nu au făcut-o întotdeauna. Va trebui un efort, solicităm un efort din partea acestor spitale pentru specialităţi precum Ortopedie, ORL, Urologie, Chirurgie şi aşa mai departe. Solicităm o implicarea mai puternică a reţelelor de spitale MAI, SRI, MApN, al Transporturilor, şi suntem siguri că vom primi ajutor. De altfel, o bună parte dintre ei s-au implicat deja cât se poate de serios în gestionarea acestei pandemii. Concentrarea pe îngrijirea pacienților cu COVID-19, se amână anumite operații. Asta vine cu un cost, toate aceste măsuri vin cu costuri. Avem o grijă deosebită pentru pacienții non-covid. Să sperăm că acesta este un ultim val sau un ultim val care să ne prindă în acest fel. Am cerut accelerarea ritmului de vaccinare, vom avea vaccinuri pentru toată lumea. Prioritatea zero e cea de a salva vieți. Urmează proba unei generații, în perioada dintre Paștele catolic și cel ortodox, așa cum bunicii noștri au dat proba generației în al Doilea Război Mondial. Vom vedea cât de solidari, cât de responsabili putem să fim. Dacă ne uităm la cifre, cu un comportament responsabil putem salva, în perioada următoare, mai mulți oameni decât au decedat la Revoluție”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *