Turismul de croazieră se va relansa în Portul Constanța, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anunțându-și deja escale, pentru următorii trei ani, potrivit reprezentanților Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (APMC).

În acest an, marile linii maritime de croaziere vor analiza și testa toate condițiile oferite pentru navele de pasageri în portul Constanța, urmând să schițeze itinerariile pentru anii următori. În 2019, compania Aegean a inclus Portul Constanța pe lista escalelor pentru nava Aegean Odyssey, iar pentru anii 2020 și 2021, compania Azamara Club Cruises a făcut deja rezervări ferme pentru nava Azamara Journey, după o absență de câțiva ani în zonă. Pentru sezonul de croaziere 2019, în portul Constanța sunt deja anunțate, până la acest moment, 21 de nave, prima navă, fluvială, urmând să sosească pe 24 martie.


Vestea că navele de croazieră ar putea reveni în scurt timp în Portul Constanța a fost dată vineri, 22 februarie 2019, la sediul APMC, unde s-a desfășurat întâlnirea Grupului de Lucru pe Marea Neagră din cadrul Asociației MedCruise.

Potrivit APMC, Portul Constanța deține din 2017 directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre și promovează împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în ultimii ani de situația geopolitică tensionată.

La întâlnirea Grupului de Lucru au participat reprezentanți ai managementului din porturile Varna, Burgas, Odessa, Istanbul, de la Autoritatea porturilor ucrainiene.

„Aceasta este o oportunitate deosebită pentru inițierea și susținerea legăturilor directe cu actori importanți din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care sa includă Portul Constanța și România ca destinație turistică”, au spus reprezentanții APMC.

Membrii Grupului de Lucru pe Marea Neagră au discutat măsuri concrete pentru ca marile linii de croaziere să revină în Marea Neagră, un plan de marketing pentru anii 2019 – 2021 și, de asemenea, s-au prezentat cele mai noi investiții din Marea Neagră în domeniul turismului de croazieră.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *