Spread the love

A doua ediție a Constanța Port Container Day a avut loc, joi, la Cluj-Napoca. Evenimentul a fost deschis de Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (APMC), în prezența secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, a oficialităților locale – prefectul județului Cluj, dr. ing. Aurel Cherecheș și a vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Potrivit APMC, peste 150 de delegați ai companiilor din industrie și transporturi din zona centru – vest a României au participat la întâlnirea cu Portul Constanța. Evenimentul organizat de APMC își propune să stabilească un dialog între reprezentanții Portului Constanța – autorități și companii și mediul de afaceri din vestul și centrul țării, potențiali utilizatori ai porturilor maritime românești, cu scopul de a atrage trafic de mărfuri.

Partea de vest a țării reprezintă hinterlandul Portului Constanța și ne dorim ca din ce în ce mai multă marfă, care în acest moment pleacă din zonă către porturi din Germania și Slovacia să ia drumul Portului Constanța. Anul trecut am identificat o serie de probleme, vamale sau de altă natură, pe care am încercat să le rezolvăm și în parte am și reușit. Suntem aici pentru a lua toate măsurile necesare să ridicăm orice bariere din drumul companiilor din centrul și vestul țării către Portul Constanța“, a spus Tivilichi.

Vă încurajez să vă dezvoltați afacerile în Portul Constanța, să aduceți marfă și să folosiți avantajele pe care vi le oferă. În anii viitori, administrația portuară are în vedere investiții de peste 200 milioane euro în infrastructură, investiții care vor face portul și mai atractiv din punct de vedere al eficienței“, a completat și Ionel Minea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Avantajele transportului naval au fost subliniate și de prefectul județului Cluj, dr. ing. Aurel Cherecheș, care a declarat că „această parte a țării a avut o dezvoltare economică mai pregnantă în ultimii ani, ceea ce a determinat și fluxuri mai mari de mărfuri. Căile rutiere și cele ferate par la îndemâna tuturor, dar acestea sunt funcționale pe distanțe relativ scurte și nu sunt economice în comparație cu transportul naval“.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a salutat ideea APMC de a oferi Clujului deschidere la mare.

„Au fost prezentate companiilor din zonă serviciile și avantajele Portului Constanța, inițiind un dialog pentru a identifica situațiile cu care se confruntă exportatorii și importatorii din centrul și vestul României. S-a pus accent pe conexiunile pe care le oferă portul Constanța, prin intermediul liniilor regulate, piețele pe care firmele din zona de vest a țării le pot accesa doar prin port”, au mai precizat reprezentanții APMC.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *