Apelul lui Florin Cîțu:„Companiile care pot să plătească la buget, ar trebui să o facă! Trebuie să menținem circuitul banilor în economie”

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a transmis luni seară, după ședința de Guvern, un apel către companiile care încă nu sunt afectate direct sau indirect de restrângerea masivă a activității la nivel național. Cîțu a arătat faptul că efortul bugetar de susținere a sistemului bancar și a asistenței sociale este unul foarte mare, astfel apelul este simplu: cine poate să-și plătească taxele, să o facă! Totodată, potrivit lui Cîțu, în următoarea perioadă va avea loc o rectificare bugetară, în sensul unei reevaluări care să acopere cheltuielile până la finalul anului. Un mesaj similar a transmis luni și președintele Klaus Iohannis.

„Majoritatea fondurilor se vor duce către Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii. La Sănătate sunt cheltuieli mai mari, pentru spitale. Estimăm pentru concediile medicale cel puțin un miliard lei, pentru șomajul tehnic și alte forme de ajutor – 7 miliarde lei. Oamenii primesc banii la timp și nu există întârzieri. Efortul bugetar este unul foarte mare în acest moment. Avem o creștere a cheltuielilor, dar și o scădere a veniturilor. Foarte multe companii au fost închise și deficitul crește semnificativ, care înseamnă și o finanțare mai complicată în această perioadă. În acest context, ne uităm la o reevaluare a cheltuielilor bugetare pentru tot anul. Pe partea de venituri, companiile care au astăzi activitate și pot să plătească la buget ar trebui să o facă. Noi vom transmite înapoi în economie acești bani foarte rapid. (…) Să continuăm să menținem acest circuit în economie al banilor. Pentru noi înseamnă și un cost de finanțare mai mic. Companiile care pot și au astăzi resurse să plătească impozitele să o facă, pentru că nu ne ajută doar pe noi, ci întreaga economie”, a spus Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *