Consiliul Județean al Elevilor Constanța, structura de reprezentare a elevilor la nivel județean, solicită reprezentanților principalelor partide politice, prin demararea campaniei intitulate „Educația prioritară, nu doar în campanie electorală!”, asumarea unei serii de atribuții ce țin de prioritizarea dezvoltării sistemului de învățământ la nivel local prin semnarea unei scrisori de angajament.

Demersurile structurii s-au orientat către superficialitatea cu care factorii decizionali tratează situația actuală a mediului școlar, elevii întâmpinând zilnic probleme cauzate de lipsa echității din sistem. Dovada acestui fapt este absența dotărilor din școli, ce determină în mod direct desfășurarea în condiții necorespunzătoare a actului educațional. Spre exemplu, există situații revoltătoare în rândul școlilor din mediul rural care pe timpul iernii trebuie să susțină orele de curs în condiții de temperatură scăzute. Elevii navetiști sunt nevoiți să folosească mijloace de transport în comun aflate într-o stare necorespunzătoare, care, de cele mai multe ori, nu respectă programul de funcționare. În plus, există școli lipsite de dotări, fapt ce îngreunează procesul didactic. Acestea sunt câteva dintre problemele cu care elevii se confruntă de-a lungul anilor de studiu din cauza dezinteresului manifestat de factorii decizionali în vederea realizării unui proces de educare cât mai calitativ.

Potrivit Consiliului Județean al Elevilor, prevederile scrisorii de angajament prioritizează dezvoltarea unui climat educațional ce se pliază pe interesele și nevoile elevilor, în corelație cu sprijinirea lor, a profesorilor și părinților. Odată cu semnarea acesteia, reprezentanții partidelor politice în cauză și candidații la alegerile locale se angajează în respectarea integrală a drepturilor dobândite de principalii beneficiari și în procesul de militare pentru acestea în cadrul oricărui for decizional. Implicarea în dotarea și modernizarea școlilor și a internatelor școlare în așa fel încât acestea să ofere elevilor și profesorilor condiții optime de desfășurare a procesului educațional sunt doar câteva dintre aspectele definitorii scrisorii de angajament. De asemenea, aceștia vor garanta transparență în toate demersurile pe care le întreprind, asigurându-se că toți factorii interesați vor putea accesa cu ușurință informațiile de interes public. Periodic, se vor întâlni cu elevii reprezentanți pentru a radiografia microsistemul de învățământ din perspectiva acestora, pentru a dezvolta mecanisme și instrumente menite să rezolve problemele principalilor beneficiari din respectiva localitate.

„Este extrem de important ca, în calitate de reprezentanți ai tuturor elevilor din județul Constanța, să ne asigurăm că propunerile noastre în ceea ce privește îmbunătățirea actului educațional ajung pe masa candidaților la alegerilor locale. Este de datoria acestora să gândească și să implementeze măsuri care să reflecte nevoile reale ale elevilor și în afara campaniei electorale, deoarece educația stă la baza oricărei societăți bazate pe valori și principii solide”, declară Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Scrisoarea de angajament poate fi consultată, accesând AICI!

Pentru Primăria Municipiului Constanța, se vor duela primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac (PNL), Stelian Ion (Alianța USR – PLUS, Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Mircea Titus Dobre (PRO România), Horia Constantinescu (PPU – SL), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Corina Martin (PER), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Constantin Frățilă (Liga Organizată a Regiunilor Drepte), Mohammad Murad (independent) și dr. Reșit Ayla (independent).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *