Spread the love

Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța solicită președintelui Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, să întreprindă demersuri cu privire la subvenționarea cu 50% a transportului județean pentru elevi și studenți, obligație prevăzută la art. 84 alin. (1) și (2) și art. 205 alin. (2) din Legea nr. 1/2011.

„Considerăm de o importanță sporită urgentarea demersurilor pentru intrarea în legalitate, din cauza impactului negativ major pe care nerespectarea acestui drept îl are asupra stării sistemului educațional din județ. Reamintim faptul că, în Constanța, abandonul școlar este de 8% în mediul rural, fiind și cea mai ridicată rată din România, și 6% în cel urban, situându-se pe al doilea loc după județul Ilfov, conform unui studiu realizat de UEFISCDI. Una din principalele cauze ale abandonului școlar este incapacitatea elevilor de a ajunge la cursuri, foarte mulți dintre aceștia fiind nevoiți să parcurgă kilometri întregi pe jos, fie datorită lipsei posibilității de a își permite costul transportului, fie datorită lipsei acestuia. (…) Ca urmare a adresei trimise în data de 20.06.2018 de către AEC și ASC, însoțită de un model de proiect de hotărâre, pentru a veni în sprijinul autorităților, și a depășirii termenului de 30 de zile pentru acordarea unui răspuns, dacă în ședința din data de 27 iulie problema nu va exista o soluționare a problemei, AEC și ASC vor acționa în judecată Consiliul Județean Constanța pentru a-l obliga să asigure subvenția prevăzută de lege”, susțin reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța și Asociației Studenților din Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Elevii din Constanța care au avut curajul să-și ceară drepturile, la ceas aniversar: AEC sărbătorește cinci ani de existență

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *