Spread the love

O porțiune de plajă din stațiunea Mangalia a fost închisă de Administrația Națională „Apele Române”, prin Administraţia Bazinală de Apă  Dobrogea – Litoral (ABADL)/Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa, după ce s-a constatat că a fost poluată cu hidrocarburi. Echipele ABDL au intervenit în cursul nopţii de 27 spre 28 august, pentru depoluarea porţiunii de plajă din staţiunea Mangalia.

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 02:00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungime de 250 metri liniari de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Până la ora 7.00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar marți, 28 august, angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizațiile de hidrocarburi.

„Din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenţii marini, astfel că nisipul a fost poluat. În acest sens, au fost luate probe de apă şi urmează să se stabilească cu exactitate natura poluării. Porţiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare. În urma intervenţiei rapide a angajaților Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip. În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă şi este monitorizată în permanență de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituţii specializate (Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Autoritatea Navală Română) pentru a stabili care este sursa poluării, dar şi pentru a redeschide porţiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil“, spun cei de la ABADL.

Cel mai probabil, această poluare cu hidrocarburi provine de la navele din largul mării. Autoritatea Navală Română urmează să facă investigații pentru a depista sursa poluării.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Apelor și Pădurilor, Deneș, anunță, la Constanța, valuri de investiții și reabilitări de plaje: „Răpim mării 2 milioane mp de nisip și alocăm reabilitării costiere 752 milioane de euro”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *