APC: „Consumatorii NU primesc răspunsuri la sesizările către ANPC. Horia Constantinescu e în campanie electorală pentru Primăria Constanța!”

Faptul că președintele ANPC, comisarul Cattani Horia Constantinescu, este într-o continuă campanie electorală nu este o surpriză pentru nimeni. Problema este că Horia Constantinescu, în acest demers, a uitat și de îndatoririle principale: drepturile consumatorilor. Potrivit Asociației Pro Consumatori – organizație de utilitate publică – sesizările către ANPC sunt… degeaba, unele dintre ele depășind nu doar termenul legal de 30 de zile, ajungând la… peste 120!

Crește numărul consumatorilor nemultumiți de modul în care ANPC NU le răspunde la sesizări! Vă prezentăm mai jos una din zecile de nemulțumiri care au sosit pe adresa de email a Asociației Pro Consumatori: „Reclamația nr. 73 din 10.01.2022 către ANPC este fără răspuns după 120 de zile! Aș vrea să știu prin ce modalitate legală pot să rezolv o problema sesizată și ignorată de ANPC? Sesizarea este făcută în 10 ian, pe 1 martie s-a dat o prelungire de 15 zile după câteva apeluri telefonice. Am primit astăzi un apel de la ANPC în care mi s-a spus că sunt foarte ocupați, dar că răspunsul de la Dacia este al unui expert avizat, ceea ce eu nu sunt. Însă părerea expertului, dacă a existat, este subiectivă. L-am rugat pe domnul care m-a sunat să scrie un mail pentru a fi un răspuns oficial, nu să-mi dea un răspuns telefonic. Dacă n-au mijloacele necesare să facă asemenea evaluări, atunci care mai este scopul lor ca instituție?, arată APC.

Și cei de la Asociația Pro Consumatori s-au prins de faptul că Horia Constantinescu, revenit în PSD – organizația municipală – urmărește anul electoral 2024. Constantinescu a mai candidat pentru Primăria Constanța în 2020, s-a lipit de primarul în funcție Vergil Chițac, pentru ca, în scurt timp, să fie aruncat din Primărie de city-managerul Felicia Ovanesian. Rămas liber de contract, Horia Constantinescu și-a activat relațiile și a preluat conducerea națională a ANPC, o trambulină numai bună pentru candidatura la Primăria Constanța, cum de altfel a mai și procedat în anii dinainte de 2020:

Chiar nu v-ați prins că președintele ANPC se află în precampanie electorală! În 2024 o să-l vedeți pe listele PSD-ului pentru un post în Parlamentul României sau pentru funcția de primar al municipiului Constanța! Altfel nu se explică de ce Horia Constantinescu face controale prin orașele/târgurile României! Cu banii cheltuiți pe diurnă/cazare/transport puteau fi plătite polițele RCA ale mașinilor ANPC din țară, facturile la utilități ale sediilor de comisariate!”, mai arată APC.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *