Apare un nou for politic în Europa. Iohannis, prezent la prima reuniune

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, joi și vineri, la prima reuniune a Comunității Politice Europene şi la reuniunea informală a Consiliului European, care se desfășoară la Praga, Republica Cehă. Prima reuniune a Comunității Politice Europene, care va avea loc joi, va constitui o platformă de dialog politic, care va reuni cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și 17 parteneri europeni -partenerii din Balcanii de Vest, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Turcia, Islanda, Regatul Norvegiei, Confederația Elvețiană și Principatul Liechtenstein, anunță Administrația Prezidențială, informează Mediafax.

Reuniunea va reprezenta un prilej de promovare a cooperării cu privire la teme de interes comun, în vederea consolidării securității, stabilității și prosperității pe întreg continentul european, fără ca acest cadru să constituie o alternativă la procesul de extindere a Uniunii Europene”, potrivit sursei citate.

În cadrul reuniunii informale a Consiliului European, care va avea loc la vineri, liderii UE vor aborda situația din Ucraina, din perspectiva răspunsului european la demersurile Federației Ruse de escaladare a conflictului şi a continuării acordării de sprijin Ucrainei pe plan financiar, politic, militar şi umanitar. De asemenea, va fi abordată situația pe piața de energie, din punctul de vedere al impactului prețurilor ridicate la energie asupra costului vieții şi al eforturilor de asigurare a securității aprovizionării cu energie. Liderii UE vor avea discuții şi cu privire la situația economică la nivel european, cu accent pe abordarea nivelului ridicat al inflației și al riscului de recesiune.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Apare un nou for politic în Europa. Iohannis, prezent la prima reuniune

 • joi, 6 octombrie 2022 la 11:11
  Legătură permanentă

  Elitele Europene se întâlnesc din nou la un schmoozing pe banii noștri.
  Noi nu știm cum o să trecem iarna asta să le plătim facturile umflate de ei și lor nu le pasă.
  Precis nu o să fie 19 grade in iatacurile lor prezidențiale și precis nu o să mănânce gândaci in loc de icre negre.
  Dar poate o să facă duș cîte doi?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *