Apare… PNL 2.0? Omul lui Orban de la Constanța, Bogdan Bola, PREȘEDINTE de organizație

„Proiectul meu este despre România și despre o guvernare onestă. Este un proiect de continuare a tradiției PNL, de promovare a principiilor”, a spus Ludovic Orban, la scurt timp după demisia de la șefia Camerei Deputaților, fiind un alt semn că PNL se va… rupe.

În timp ce liberalii insistă cu varianta distrugătoare, Florin Cîțu, orbaniștii sunt tot mai coagulați și transmit mesaje tot mai grele în spațiul public.

Orban se bazează pe 41 de parlamentari, unul dintre ei ministru, singurul ministru care l-a susținut la Congresul PNL: Adrian Oros, de la Agricultură. Refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban este singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din România, consideră acesta.

Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban! Cred cu convingere că singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din ţara noastră este refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban. Pentru prima dată în ultimele 9 luni, am discutat cu premierul Florin Cîţu la telefon. M-a sunat el. M-a rugat să revin asupra demisiei, pentru o perioadă scurtă, cu argumentul că nu există nici o altă soluţie în acest moment”, a scris, pe Facebook, Adrian Oros.

El afirmă că întotdeauna a tratat cu seriozitate responsabilităţile publice care i-au revenit, „cu atât mai mult onoranta poziţie de ministru în Guvernul României”. „Niciodată nu am fugit de responsabilitate, nici atunci când ar fi fost comod să am un exit, nici acum când criza politică se adânceşte. Am crezut că, după demisia mea, va fi numit rapid cineva care să gestioneze activitatea în minister. Nu este normal ca programele derulate de către MADR în acestă perioadă să fie inutil afectate de criza politică generată în mod cu totul gratuit de aventurieri politici şi de oameni iresponsabili. Sper ca în curând sa se instaleze un guvern cu puteri depline. Eu rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola”, a mai scris pe reţeaua de socializare ministrul interimar Adrian Oros.

Acesta a anunţat vineri că va reveni asupra demisiei pe care a depus-o în data de 28 septembrie pentru a nu provoca disfuncţionalităţi în sistem, iar activitatea din domeniu să continue „fără şocuri inutile”. Adrian Oros şi-a depus demisia la finele lunii septembrie din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.

Forța Dreptei sau… Forța Liberală

Presupusul viitor partid liberal condus de Ludovic Orban se va numi ori Forța Dreptei – așa cum s-a intitulat moțiunea lui la Congres sau Forța Liberală, pentru a-i atrage pe liberali. De asemenea, partidul în cauză va fi unul liberal-conservator, adică se va targeta și pe o parte a publicului AUR sau țărăniștii sau oricine mai este conservator neafiliat, acest bazin electoral depășind în România 30%, dar niciodată coagulat sub umbrela unui singur partid. Amintim că și partidul lui Liviu Dragnea țintește același electorat. Revenind la partidul lui Orban, pe lângă cei 41 de parlamentari, ar mai putea fi aduși – potrivit orbaniștilor – încă 10 sau 20 din tabăra Florin Cîțu, aceștia fiind zgândăriți serios de contextul politic și mulți dintre ei se întreabă serios dacă mai are rost să tragă pentru un nimeni politic.

Mai mult, se discută deja și cu ALDE, aceștia chiar dacă fiind un partid mort, dețin ceva foarte important: sedii! Este și cazul de la Constanța, unde există un sediu ALDE, în zona Gării. De asemenea, din cei patru parlamentari liberali constănțeni, unul este în tabăra Orban: deputatul Bogdan Bola! La înființarea respectivului partid, acesta va prelua șefia formațiunii locale.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!