Anul școlar ar putea fi prelungit. Ministrul Anisie: „Școlile se vor redeschide TREPTAT”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat miercuri seară, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că data revenirii elevilor la cursuri va fi decisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSSU).

„A fost o întâlnire de lucru, am prezentat ce se întâmplă în statele UE și am prezentat care sunt planurile celorlalți miniștri din UE și am adus în discuție și modalitatea în care am putea reveni în curând la cursuri, dar fac o precizare: trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța copiilor noștri. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie una prudentă, controlată și treptată și în condiții de maximă siguranță pentru elevi și profesori. (…) Decretul privind starea de urgență încetează pe 16 mai, însă așa cum toată lumea știe, CNSSU a luat inițial decizia suspendării cursurilor. Cred că este bine să precizez că tot CNSSU ne va spune când este timpul să revenim la cursuri, când este momentul când vom fi în siguranță. Trebuie să ne gândim cu toții la sănatătea elevilor, studenților, cadrelor didactice. (…) Această decizie (reluarea cursurilor – n.r.) o să fie comunicată în curând, o să am o discuție și cu ministrul Sănătății”, a spus Monica Anisie, care a adăugat faptul că, în privința prelungirii anului școlar, există „un scenariu în care am putea prelungi cu o săptămână”.

O altă variantă luată în calcul este reluarea școlii în primul rând pentru anii terminali.

„Au luat în calcul specialiștii din minister mai multe variante, inclusiv aceasta, ne-am gândit cu precădere la acești elevi care au examene”, a mai spus ministrul Anisie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *