Anul Centenar, marcat la Constanța prin „Caravana Marii Uniri”! Constănțenii, așteptați la spectacole gratuite la Teatrul „Oleg Danovski”

Pentru că ne aflăm în Anul Centenar, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, care a avut loc la 1 Decembrie 1918, autorități din toate colțurile țării încearcă, fiecare după posibilități, să marcheze evenimentul.

În acest sens, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Constanţa, al Primăriei Municipiului Constanţa şi al Consiliului Judeţean Constanţa, se organizează în contextul Centenarului României, în zilele de 29 și 30 august, proiectul cultural „Caravana Marii Uniri”. În cadrul acestui proiect vor avea loc o serie de activităti culturale cu participarea unor importanţi oameni de cultură. Vor fi abordate teme precum cunoașterea și înțelegerea diversității  etnice culturale, combaterea stereotipurilor și prejudecăților, promovarea educației interculturale.

În prima zi a evenimentului, în 29 august, de la ora 13.00, în sala de şedinţe a Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa (Bd. Tomis 51, Constanţa), va avea loc Conferința „Contribuția minorităților naționale la dezvoltarea României”, urmată de o expoziţie de artă plastică.  De la ora 19:00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa, va avea loc un moment artistic susținut de minorităţi etnice reprezentative pentru zona Dobrogea.

CITEȘTE ȘI:

Publicul constănțean invitat de Primărie la „Unirea – Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *