Antoniadis (Uniunea Elenă): „Alegerile locale nu țin de politică. Trebuie ales omul, nu partidul”

Președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Antoniadis, candidat al Uniunii Elene din România pentru funcția de primar al municipiului, consideră că alegerile locale programate pentru 27 septembrie nu trebuie să aibă o componentă politică, spre deosebire de alegerile generale, care vor avea loc în iarnă.

„Ați văzut vreun panou cu mine prin oraș ca să dirijez intersecția? Dacă înjuri un contracandidat, transmiți un rău. Oamenii trebuie să vină la vot”

Antoniadis a precizat luni seară în cadrul unei emisiuni la DOTTO TV că ceea ce ar fi trebuit să fie un scrutin pentru managerul orașului se transformă și de această dată într-o arenă a marilor partide politice. În acest context este atacată însăși esența democrației, candidaturile fiind etichetate ca iepurași fie pentru primarul în funcție fie pentru principalii contracandidați, calculele politice ducând astfel la o murdărie și la scârbirea cetățenilor, care, inerent, nu vor mai fi interesați să vină la vot.

„Alegerile locale nu prea țin de politică, pentru că sunt singurele alegeri la care politica ar trebui lăsată de-o parte. Suntem în perioada de strâns semnături. Ajungem la nebunii din-astea, încât chestia umană s-a dus, partidul e în tot și în toate! Toată lumea e încruntată… Toată lumea vrea să coaguleze. De obicei, dreapta. O să vină ciclul în care trebuie coagulată și stânga. Sunt deontologi din-ăștia minunați, „grei” din partide, pentru care tot ce nu e din partid, pe placul lor, ăia sunt „iepurași”. Eu sunt vânător, mai împușc și iepurași… Cine nu e cu ei, e împotriva lor! Partea proastă este că din toată nenorocirea se fac două lucruri: lumea se scârbește efectiv și nu mai vine la vot. Care e interesul? Să vii la vot, să votezi. Pentru ce militezi, să nu mai iasă lumea la vot? Să arăți că nu e bine să votezi pe ăla sau pe ăla, să vă voteze numai pe voi? Nu cred că ar trebui făcute astea. Avem alegeri parlamentare: partidele pe piedestal, le umflă cu cricul, le bagă aer să pară baloane, toți sunt baloane… (…) Ați văzut vreun panou cu mine prin oraș, că sunt mai mândru decât toți ceilalți într-o intersecție, să dirijez eu traficul? Se poate face campanie (cu bani puțini – n.r.), important este dacă o faci cu bani puțini, dar cu cine ești, cu ceea ce vrei, ceea ce arăți, cu demnitate, curaj și mai e campania aia în care apari pe toate gardurile și în toate intersecțiile. (…) Vin la sediul de campanie oameni din toate păturile sociale, care mai cred că în orașul de la malul mării, plămânul României, Constanța, se mai poate face ceva. Nu m-ați văzut pe mine că înjur un partid, un contracandidat. Nu văd rostul acestei înrăiri. Când o faci, transmiți un rău. Că unii vor să transmită un rău necesar… Că unora nu le place că mai rupe unul câte o felie din partid… Asta este politica, un joc, care uneori poate fi murdar. Important este să nu ne murdărim și noi. Dacă ne murdărim, nu o să mai știm ce să mai credem…”, a spus Antoniadis.

Candidatul Uniunii Elene a mai arătat că după discuțiile cu liderii dreptei a preferat să iasă din acest joc al săpăturilor reciproce și a preferat să meargă pe barba mea, întrucât, în esență, ideea reprezentării comunității elene în administrația constănțeană nu este nici de stânga, nici de dreapta.

„Din voturile cui nu rup eu? Din voturile la toți! Chestia asta pe online se face într-un mod organizat. Toate partidele au niște oameni care sunt postaci, care au un birou acolo – 5, 6, 20 de oameni, care asta fac, urmăresc orice postare de pe internet, cu profile de oameni normali și care dau în unul și în altul, să enerveze… I-am văzut, le dau ignore sau îi scot de tot. Nu vreau să mă cert sau cine știe ce să demonstrez. Nu am avut discuții cu stânga. Cu dreapta am tot avut. Nu am discutat niciodată vreo funcție. Toți cei care sunt pe lista de consilieri sunt oameni numai ai Uniunii Elene. Nici nu ne permite statutul să punem pe altcineva care este din afară și sunt oameni de o probitate morală încât nu are cine să îi pună în discuție… Nu am concretizat nimic (cu dreapta – n.r.). După ce discuți cu cineva, începi să sapi în jurul acestei discuții să vezi cam cu cine vorbești și ce gândesc ei. Începi să dai de niște surprize, care nu duc deloc în direcția bună. Eu vorbesc cu dvs. apoi dvs. discutați cu cutare, cutare și cutare și țineți ascunsă chestia asta, pentru că nu dă bine. Dacă s-ar afla, v-ar face toată lumea harcea-parcea. De ce m-aș alia? De ce să ajung la compromisuri aiurea, când pot să joc pe barba mea? Fără să am ceva de-a face cu ceva care să fie controversat, nu îmi distrug așa campania? Am stins discuțiile cu toată lumea, pentru că așa am considerat noi că e mai bine. Săptămâna asta depunem candidaturile. Am strâns toate semnăturile, nu avem probleme, pentru că lumea chiar are încredere în noi, oamenii ne cunosc personal pe fiecare în parte”, a mai spus Antoniadis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.