Antoniadis și-a anunțat CANDIDATURA pentru Primăria Constanța

Președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis, și-a anunțat, miercuri seară, intenția de a candida pentru Primăria Constanța la alegerile locale din acest an. Grecii constănțeni vor candida prin Uniunea Elenă din România, iar Antoniadis a arătat în cadrul unei emisiuni la Dobrogea TV că va avea listă completă pentru Consiliul Local.

„Hotărârea este 99,99% luată! În schimb, la noi este o cutumă și chiar scrie în statut: nu vom candida din partea unui partid și vom candida din partea Uniunii Elene din România. Orice candidatură, intenție de candidatură, se supune unui Congres al Uniunii. Din cauza covidului, nu am putut să ținem Congresul, cert este că vrem să candidăm și la Primărie și la Consiliul Local, cu listă completă. (…) Conform statutului Uniunii Elene din România, nu pot candida decât membri ai Uniunii Elene. Poate fi și simpatizant (cu adeziune – n.r.), care nu este membru al unui partid politic. Avem niște idei bune, vrem altceva, vrem să se termine cu ura, cu nemulțumirea, este scopul principal. Avem idei extraordinar de bune”, a spus Antoniadis.

În ciuda unei istorii îndelungate care și-a lăsat serios amprenta asupra orașului Constanța, atât în antichitate dar și în epoca modernă, grecii constănțeni nu au cochetat cu politica după 1989, astfel că această candidatură reprezintă o premieră în epoca postdecembristă. Antoniadis a mai arătat că este motivat pentru acest pas și de un adevărat pericol pentru o serie de clădiri monumente istorice din oraș, administrate de comunitatea elenă Elpis, iar prin prezența în Consiliul Local s-ar găsi mult mai repede soluțiile tehnice și financiare.

„Avem chestii care ne dor pe noi, pe mine, ca locuitori ai orașului și pentru care am găsit soluții bune și ieftine. Ca exemplu: în spatele bisericii (grecești – n.r.) din 6-7 m de spațiu de pământ au rămas 10 cm și se duce în continuare în jos… Și biserica greacă și teatrul de păpuși sunt monumente istorice. La teatrul de păpuși sunt răspunzător chiar penal… Cu ajutorul lui Dumnezeu am strâns 25.000 de euro și am chemat expert, sunt doar 4-5 experți pe studii de acest gen în țară și a spus că se duce malul. Se duce și teatrul și biserica, se duce tot… Pentru consolidarea malului… nu e al meu și vă dați seama cât costă. Nu că ar fi costuri mari, dar nu avem noi acei bani. Nici biserica, nici teatrul, nici faleza, nu sunt ale mele, sunt ale noastre”, a mai spus Antoniadis.

Comunitatea elenă Elpis Constanța nu va candida însă și la Consiliul Județean.

„Să nu ne întindem plapuma… La Consiliul Județean de ce am face lista? Nu cred că vom candida la Consiliul Județean. Sincer, ne vedem totuși cât avem cearceaful de lung”, a mai spus Antoniadis.

Până în prezent sunt înscriși în cursa pentru Primăria Constanța primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea USR, Mircea Titus Dobre (PRO România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă) și Nicoleta Ploscaru (independent). PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția Constanței, întrucât președintele Claudiu-Iorga Palaz este în negocieri cu PNL și USR în perspectiva unui pol de dreapta pentru alegerile locale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *