Antoniadis: „Partidul a… expirat. Se apropie o întreagă bălăcăreală, diversiune, îndemn la ură, totul este denaturat”

Președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis, candidat al Uniunii Elene din România pentru Primăria Constanța a organizat marți o sesiune video, prin intermediul căreia a făcut o analiză politică și o radiografie a problemelor sociale cu care se confruntă municipiul, în contextul în care alegerile locale ne bat la ușă. Printre altele, Antoniadis a arătat că partidul politic a expirat ca soluție pentru dezvoltare și că omul politic, în goana sa după imagine, nu mai are timp pentru viziune și proiecte.

„Răspund la întrebări, de când foarte mulți se întreabă „cine e Antoniadis ăsta” și pe ce pâine îl mâncăm… Jocul cui îl face, că e cu stânga, că e cu dreapta ș.a.m.d. Că Antoniadis joacă cu ăia sau ăilalții, să scoată primar pe ăla ș.a.m.d. Nu sunt decât un simplu om, cu bune, cu rele, dacă aveam numai bune eram scris cu roșu în calendarul ortodox. Evident că am și rele… Mie îmi place partea cu analize, toată lumea analizează, numai că din punctul meu de vedere nu mai există nici un partid, nici o mișcare, nimic de stânga, dreapta, mijloc, sens giratoriu… Înainte era o doctrină. Nu mai este nici partid, nimic, este la grămadă: „Noi facem tot!” Este o întreagă bălăcăreală, diversiune, un întreg îndemn la ură, totul este denaturat. Efectul psihedelic se vede la toți: ei se ridică, ei vor face! Ajunge! După campania asta electorală, (contracandidații – n.r.) ați fugit. Vă treziți odată la patru ani că poporul există și că ați lucrat pentru popor, pentru oraș. Ajunge! S-a ajuns în momentul în care nu mai există partidul, acel partid care înseamnă un grup de oameni cu aceleași idei, da? Ar trebui să fie un grup de prieteni, care pun în practică niște idei. Nu există partid dacă nu există oameni. Conducătorul acelui partid ar trebui să strângă opiniile fiecăruia pentru ce este bine pentru dezvoltarea unui oraș, a țării. Haideți să evităm, măcar în anul ăsta, termenul „EU” și să încercăm să vorbim despre „NOI”. Nu poți să spui ca primar: „EU am să fac!” (…) Putem să spunem că un politician este un amator, semidoct, croit pe câștiguri imediate. Într-un sat, un politician vrea recunoaștere mondială în satul ăla… Orice politician este ușor de corupt, pentru că în afară de a fi arogant este habarnist. Cine vine în frunte, la ministere? Nu o să fie bine niciodată, pentru că nu ai cum să legi un statut de politician cu un statut de om cu o viziune. Nu ai cum să strângi la strung șurubi și să ajungi apoi să conduci industria! Singura temere a unui politician: Să nu fie prins! Că e prins când vorbește pe lângă subiect, că e prins că ia o șpagă, că e prins în trafic sau că nu îl prinzi la birou mai târziu de 12:00… oricum, e greu de prins! Auzim lozinca că poate fi ejectat la următoarele alegeri. Și ce am văzut până acum? Nu reușește la alegerile astea, dar își schimbă haina, e mai grăsuț, a mai apărut o chelie, dar e la fel de diletant, de hoț și de nemernic. Trebuie să ne intre în cap: dacă vrem ceva, trebuie să uităm de „EU” și să vorbim de „NOI”. Am uitat acest cuvânt. Eu nu pot să fac singur nimic, noi putem să facem enorm împreună! (…) A trecut vremea cu lozinci, cu căldări, cu făină, a venit vremea să facem ceva, în care efectiv acum suferim, în care să mai salvăm cât se poate, să luăm fonduri europene pentru orașul ăsta minunat, să sporim atractivitatea. Ziua de mâine o vedem în ceață, dacă ieri a fost groaznic nu vreau ca mâine să fie și mai groaznic. În Constanța suntem înapoiați – cu tehnologia, cu spații verzi ș.a.m.d. ”, a spus Antoniadis.

În timp ce alegerile locale se apropie cu pași repezi, partidele politice se mobilizează pentru circul de rigoare. Nici un fel de adevăr nu va exista în viitoarea campanie electorală, mai ales după o perioadă de stare de urgență, care a secătuit românii de orice chef politic, aspect de care politicienii vor profita. Politicienii în cauză se vor baza pe singura lor resursă umană, respectiv membrii de partid. În acest context, Antoniadis îi întreabă retoric pe acești militanți dacă efortul lor va avea vreun rost și dacă merită să își consume energia pe… piste false.

„Ceea ce se întâmplă, ceea ce sunteți puși să faceți – să lipiți afișe, să comentați pe Facebook, pe stradă, cu prietenii, sunteți puși să strigați, să spuneți niște cuvinte simple – într-o conversație normală nu v-ați gândi, pentru că ar fi vorba de partea umană. Cred că s-a depășit de mult această parte și ar fi cazul să ne gândim la noi, care este năzuința noastră. Întreb cinstit: ce vi s-a promis? Din ceea ce vi s-a promis de-a lungul anilor, de câte ori ați fost ascultați? Câte proiecte vi s-au luat în calcul? Voi, care sunteți trup și suflet pentru partid! De câte ori ați fost ascultați când ați avut necazuri? Ca să fii remarcat, trebuie să strigi mai tare, să propagi acea ură nemărginită, care astăzi a ajuns cuvântul de ordine. Ăsta e sensul în care poți să vii cu un partid să conduci un oraș? Sunt formațiuni care nu au treabă cu logica înjurăturilor. Nimeni nu se gândește la ceva uman, care trebuie acestui oraș. La ce sunteți luați în calcul? Ca partidul să vină la putere și să aveți posturi, directori, să fiți de toate? Asta e năzuința pentru o luptă? Contați unde? Care sunt deciziile pe care le-ați luat? Cu ce ați contribuit? Vă spun sincer: Cu nimic! Nu există PSD, nu există PNL, nu există USR, nu a existat nici FSN, nici PDL, astea sunt doar inițiale. Au existat oameni care au gândit sub o siglă… De obicei trei litere mari, cu flori pe alături. În afară de oamenii din partid nu există nimic!”, a mai spus Antoniadis.

Până în prezent sunt înscriși în cursa pentru Primăria Constanța primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea USR, Mircea Titus Dobre (PRO România), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Andrei Popescu (independent) și Nicoleta Ploscaru (independent). PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția Constanței, întrucât președintele Claudiu-Iorga Palaz este în negocieri cu PNL și USR în perspectiva unui pol de dreapta pentru alegerile locale.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.