Antoniadis insistă pentru linia aeriană Constanța – Atena. „Aeroportul este un pilon de dezvoltare pentru un oraș oriunde în lume!”

Președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis, a inițiat discuțiile pentru introducerea unei curse aeriene Constanța – Atena. După o întâlnire cu conducerea aeroportului internațional Mihail Kogălniceanu, o solicitare la prefectul Constanței – George Niculescu, o discuție cu ministrul Transporturilor – Lucian Bode și o interpelare în Parlament din partea deputatului Uniunii Elene din România pe acest subiect, Antoniadis a arătat marți seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că o astfel de cursă este necesară din mai multe perspective: sociale, economice, turistice. Președintele comunității elene Elpis a punctat faptul că o astfel de cursă aeriană nu trebuie să fie doar o inițiativă a unui primar, întrucât vorbim de dezvoltarea unei întregi regiuni.

„Este atributul Constanței, nu contează că e primar sau nu! Referință: 1939, liniile aeriene române se numeau LARES. Din Constanța, aveam săptămânal 27 de destinații, cu 56 de zboruri pe săptămână! Sute de zboruri pe lună! Ce avem acum? A promis o companie low-cost, care va pune o cursă de Viena… În rest? Aeroportul este un pilon de dezvoltare oriunde în lumea asta pentru un oraș, pentru o regiune! M-ar bucura ca o astfel de deschidere să aducă turiști, care să mai aducă bani în bugetul ăsta minunat. Vorbim de Grecia, am informațiile: avem SNC, Mangalia, Midia, Portul, unde se fac schimburi de echipaje, nave în reparații, piețe se deschid, avem studenți greci care învață aici, noi care vrem să plecăm mâine în Atena și să revenim, ca destinație de weekend. De ce să nu dezvoltăm pentru iarnă, avem zone balneoclimaterice, nămolul de Techirghiol, de ce să le lăsăm? În esență: să vină banii! Nu ai cum să te dezvolți dacă nu ai bani! Trebuie să faci orice să ai capital, pe care să poți să-l investești”, a spus Antoniadis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.