Anticoncepționalele, GRATUITE pentru toate tinerele din Franța, de la începutul anului

Anticoncepționalele vor fi gratuite pentru toate tinerele din Franța. Măsură anunțată pentru prima dată în luna septembrie a anului trecut de ministrul Sănătății, Olivier Veran, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie. Măsura va costa guvernul francez aproximativ 25 de milioane de euro. Se estimează că în jur de 3 milioane de femei vor beneficia de această măsură.  De gratuitate vor putea beneficia toate fetele și femeile cu vârsta de până în 25 de ani, măsura extinzând practic un program deja existent prin care minorele aveau acces la contraceptive gratuite până la împlinirea vârstei de 18 ani, relatează Insider.

Olivier Veran preciza că măsura va fi introdusă din cauza declinului folosirii contraceptivelor de către tinerele care au probleme financiare. „Este de netolerat ca femeile să nu se poată proteja, să nu poată folosi contracepție fiindcă este prea scumpă, dacă aleg acest lucru”, afirma ministrul francez al Sănătății.

Anul trecut, guvernul francez a anunțat de asemenea că va deconta mersul la psiholog pentru toți adulții țări pentru a contracara efectele pe care pandemia de COVID-19 le-a avut asupra sănătății mintale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.