ANTICIPATE odată cu alegerile locale. Vișan (PSD Constanța): „Se bazează pe o inerție de la prezidențiale, vor să nu mai facă greșeli. Ne îndreptăm spre DICTATURĂ!”

Ludovic Orban a anunțat, vineri, după discuțiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că a convenit cu șeful statului începerea procedurilor pentru declanșarea alegerilor anticipate. Premierul susține că a stabilit cu Klaus Iohannis ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele sau imediat după.

CITEȘTE ȘI:

Orban a făcut anunțul imediat după ședința cu Iohannis, dar a refuzat să spună dacă va demisiona din funcție. Premierul spune că alegerile anticipate vor avea loc deodată cu cele locale.

Reacția social-democraților este una… pe măsură. Aceștia consideră că alegerile parlamentare trebuie făcute la termen, graba cu care PNL abordează anticipatele este legată de inerția de la prezidențiale și liberalii speră astfel să nu piardă… sprijinul popular:

„Ce discurs populist… La termen! Care e problema dacă sunt în iunie sau la termen în noiembrie? Probabil se bazează că e o inerție de la alegerile prezidențiale, doar că atunci oamenii au ales un om, nu un partid și un program guvernamental și vor mai repede ca să nu mai facă alte greșeli! Dar, au toate instrumentele, ce le lipsește? Și-au asumat prin răspunderea Guvernului bugetul, pentru prima dată în istoria României, au venit cu niște chestii inovative… În materie legislativă nu ai ce să inovezi, dar ei vor să inoveze din ce înțeleg eu… Oricum, Parlamentul decide asta, dar dacă am devenit un stat cu un dictator în fruntea țării… atunci, avem decizia unui singur om și ne mutăm din România, că am devenit un stat totalitar. La modul cel mai serios! Dacă am ajuns la acest nivel, să dicteze președintele… Am mai avut această experiență, cu Băsescu… ”, a spus deputatul constănțean al PSD, George Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *