ANTICIPATE odată cu alegerile locale. Stelian Ion (USR): „Un scenariu PUȚIN PROBABIL. O decizie CCR arată că inițiativa ar fi NECONSTITUȚIONALĂ”

Ludovic Orban a anunțat, vineri, după discuțiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că a convenit cu șeful statului începerea procedurilor pentru declanșarea alegerilor anticipate. Premierul susține că a stabilit cu Klaus Iohannis ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele sau imediat după.

CITEȘTE ȘI:

Orban a făcut anunțul imediat după ședința cu Iohannis, dar a refuzat să spună dacă va demisiona din funcție. Premierul spune că alegerile anticipate vor avea loc deodată cu cele locale.

CITEȘTE ȘI:

Susținători vehemenți ai alegerilor anticipate încă de anul trecut, USR-iștii consideră astăzi că inițiativa a venit… prea târziu. În ciuda faptului că salută trezirea liberalilor întrucât aceștia nu pot guverna fără susținere parlamentară, cei de la USR arată că scenariul, venit târziu, ar putea să nu fie realizabil.

Este un scenariu puțin probabil, pentru că în ciuda declarațiilor premierului, nu îl văd posibil, fiind o decizie a CCR din 2012, care arată foarte clar că ar fi neconstituțională o inițiativă de genul acesta. Dar, am mai văzut legi și conduite neconstituționale. Cert este că PNL și-a dat seama că nu poate guverna fără susținere în Parlament. Atunci, ceea ce spunem noi consecvent – singurii care am susținut alegerile anticipate, cei din PNL ziceau că este o bazaconie și că nici vorbă de așa ceva, imposibil de realizat ș.a.m.d., se pare că se apropie de confirmare acest scenariu pe care l-am avansat noi. Se dovedește că am avut dreptate. Vom susține în continuare alegerile anticipate”, a precizat deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

Premierul Orban a precizat că aceste anticipate ar putea fi organizate odată cu alegerile locale sau imediat după. Cum se traduce o astfel de exprimare?

„Înainte este din ce în ce mai greu, aproape imposibil, să faci alegeri parlamentare. Calendarul este foarte strâns, ar trebui modificate o serie de legi ca să te încadrezi în calendarul de strâns semnături, de depus candidaturi, se dă o Hotărâre de Guvern, cu un anumit. Pentru că nu și-au angajat răspunderea, când am cerut noi în noiembrie, puteau organiza anticipate înainte de locale…”, a mai spus Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.