ANTICIPATE odată cu alegerile locale. Huțucă (PNL): „Sunt absolut convins că PSD va avea un rol minoritar în viitoarea structură parlamentară”

Ludovic Orban a anunțat, vineri, după discuțiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că a convenit cu șeful statului începerea procedurilor pentru declanșarea alegerilor anticipate. Premierul susține că a stabilit cu Klaus Iohannis ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele sau imediat după.

CITEȘTE ȘI:

Orban a făcut anunțul imediat după ședința cu Iohannis, dar a refuzat să spună dacă va demisiona din funcție. Premierul spune că alegerile anticipate vor avea loc deodată cu cele locale.

Dacă PSD-iștii consideră că liberalii se grăbesc întrucât au un sprijin popular pe care nu vor să îl piardă și, cu cât sunt mai mult la guvernare în actuala formulă, cu atât sunt mai predispuși la greșeli, de partea cealaltă PNL are propriile motive. Potrivit președintelui PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, o majoritate parlamentară fragilă îi obligă pe liberali la multe negocieri care duc, evident, la multe compromisuri și, ulterior, la o blocare a activității guvernamentale. În acest sens, liberalii vor să tranșeze problema majorității parlamentare, încercând prin alegerile anticipate să mai taie din influența actuală a PSD.

„Nu îmi schimb cu nimic discursul față de anul trecut: să fii la guvernare și să nu ai majoritate parlamentară generează o serie de compromisuri care, câteodată, nu fac altceva decât să blocheze activitatea guvernului și să înrăutățească imaginea lui. Până în acest moment, Guvernul s-a mișcat foarte bine, în sensul că și-a asumat răspunderea pe câteva proiecte importante, a reușit să promoveze bugetul țării. Înțeleg că urmează să își asume răspunderea și pe alte proiecte, dar nu poți guverna numai prin asumarea răspunderii. În mod corect, rolul legislativ aparține Parlamentului, iar în acest moment formațiunea dominantă, nu majoritară, respectiv PSD, nu are decât un interes pur electoral, nu are ca interes funcționarea României, ci de a bloca actuala guvernare. Fac tot posibilul ori să blocheze proiecte de lege, ori să promoveze proiecte care încurcă actul de guvernare și care generează deficite bugetare enorme. Nu există decât o singură soluție: demararea alegerilor anticipate. Asta înseamnă că ne întoarcem la popor, poporul decide ce preferințe electorale are. În urma acestor anticipate, vedem cum se așează formațiunile politice în Parlament și pe ce procente, astfel încât să ne dăm seama ce partid și ce coaliție va prelua guvernarea. După europarlamentare și prezidențiale și referendum, este evident că cetățenii României își doresc altceva. Au obținut o nouă guvernare, dar trebuie să obțină și un nou Parlament. Numai atunci schimbarea va fi completă și din acel moment activitatea guvernului, a partidelor, poate fi judecată corect. (…) Eu sunt absolut convins că PSD va avea un rol minoritar în viitoarea structură parlamentară și acest lucru îl știu și dânșii foarte bine, de aceea se agață cu dinții de această redută foarte importantă, care se numește Parlamentul României”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.