Antal (UDMR Constanța): „Nemulțumirile noastre sunt CÂT CASA, dar vom vota prelungirea stării de urgență”

Comisiile juridice, pentru apărare și pentru sănătate, ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, miercuri, decretul emis de președintele Klaus Iohannis pentru prelungirea stării de urgență. Practic, PSD, ALDE și PRO România au dat un pas înapoi și au acceptat prelungirea, deși au amenințat în ultimele zile că se vor opune.

Proiectul a fost adoptat cu 21 de voturi pentru, 8 împotrivă și 5 abțineri.

Printre cei nemulțumiți de votul din Parlament privind prelungirea stării de urgență s-au regăsit și cei de la UDMR, care însă nu au impus condiții în ultimele zile pentru votul pentru. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat marți că recomandă colegilor săi parlamentari ca Uniunea să voteze în Parlament decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea stării de urgenţă cu o lună, motivând că „înainte de a vedea unde începe perioada de descreştere, nu se poate vorbi despre o relaxare”.

De aceeași părere este și deputatul de Constanța al UDMR, István-János Antal, care ne-a precizat că nemulțumirile sunt cât casa, dar votul programat joi în Parlament este pentru interesul țării.

„Nu suntem deloc mulțumiți, dar orice observație, orice solicitare de punct de vedere ar fi absolut inutil. În schimb, nici nu putem să nu votăm, pentru că este interesul țării. Nemulțumirile sunt cât casa, foarte multe, dar am luat hotărârea să votăm”, a spus deputatul Antal, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.