ANPC propune SUSPENDAREA site-ului Altex, pentru nereguli la preţurile de Black Friday. Explicaţie HALUCINANTĂ: „NU putem fi corecți într-o piață în care nimeni nu e!”

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au constatat că Altex promova pe site-ul său produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica totuși reducerile din prețul de referință, astfel că operatorul economic a fost amendat cu 50.000 de lei și a fost propusă suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC continuă campania „Protecția consumatorilor nu se negociază”, iar în ultimele zile a fost verificat modul în care se desfășoară Black Friday în mediul online. „Sub coordonarea Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, din cadrull Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), împreună cu Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov s-a desfășurat, în ultimele zile, o verificare a mediului online, în ceea ce privește modul în care se derulează perioada cunoscută drept «Black Friday» – un vârf al promoțiilor anuale”, se arată în comunicatul transmis marți de ANPC. Astfel, marți, 9 noiembrie, comisarii au intrat pe site-ul Altex și „au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus).

Pe site au fost depistate de către echipele de control ANPC peste 1.000 de produse cu abateri de preț. „Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe această temă, că ei «nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e».

Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preț” neconformă”, mai menționează ANPC.

Totodată, ANPC a precizat că „va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale”.

ANPC îi sfătuiește pe consumatori să manifeste atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici și îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri”, a conchis ANPC.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.