ANPC a descoperit „delicatese” pe litoral: Alimente EXPIRATE, MIZERIE, coșuri de gunoi fără capac – S-a lăsat cu AMENZI grele

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat primele rezultate ale activității structurii de control special create, „Comandamentul Litoral 2021”. Într-o singură săptămână, au fost 192 de acțiuni de control și peste 140.000 de amenzi. Potrivit ANPC, în perioada 1-8 iulie, comisarii au efectuat 192 acțiuni de control. Totuși, în 31 de cazuri, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 142.400 lei.

Acestora li s-au adăugat 14 măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciului pentru tot atâtea unități de alimentație publică de pe întreg litoralul. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare totală de peste 22.000 lei și oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate, produse în valoare totală de 320.000 lei.

Cele mai importante abateri constatate de comisarii ANPC au fost comercializarea sau utilizarea ca materie primă a unor produse alimentare cu data durabilității minimale/data limită de consum depășite, utilizarea de aparate de măsură neverificate și neomologate, nerespectarea condițiilor de depozitare precizate de producător pe eticheta produselor alimentare, schimbarea stării termice a unor produse alimentare (materii prime și preparate), fără autorizarea specifică acestor operațiuni (din refrigerat în congelat sau recongelări), utilizarea unor spații de producție neigienizate (cu mucegai, infiltrații în pereți etc.) și utilizarea unor ustensile de bucătărie vechi, improprii, neprofesionale, care nu pot fi igienizate corespunzător și unor coșuri de deșeuri menajere fără capac.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *