Anonymous a SPART serverele serviciilor secrete ale Rusiei. Putin a ordonat ca numărul doi în ierarhia Gărzii Naţionale să fie ARESTAT de FSB

Grupul de hackeri Anonymous, care poartă un „atac cibernetic” împotriva Rusiei de când a invadat Ucraina, la 24 februarie, anunţă joi că a piratat serverele Serviciului rus de securitate (FSB), serviciile secrete ruse, relatează AFP. Anonymous dezvăluie, de asemenea, o convorbire sensibilă între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi ministrul său al Apărării, Serghei Şoigu.

„Tango Down”, anunţă Anonymous pe Twitter piratarea – marţi – a serverelor serviciilor secrete ruse FSB (fostul KGB), o expresie folosită în armată pentru semnalarea doborârii la pământ a unui inamic. Grupul anunţă în acelaşi tweet că a piratat şi serverele altor instituţii ruse. Anonymous citează în acest sens site-urile ofciale ale Primăriei Moscovei, Guvernului Federaţiei ruse şi Ministerului rus al Sporturilor. Grupul divulgă în alt tweet o corespndenţă între Putin şi Şoigu.

Liderul de la Kremlin şi ministrul său de război vorbesc despre un plan de exploatare şi vânzare a unor păduri ucrainene, în scopul „apărării” împotriva armatei ucrainene.

Anonymous, care se află într-un război cibernetic împotriva Rusiei de când Putin a lansat invazia Ucrainei, şi-a multiplicat acţiunile de destabilizare a Guvernului rus şi de sensibilizare a poporului rus cu privire la propaganda Kremlinului şi statului rus. La 11 martie, hackerii au anunţat că au furat şi difuzat pe Internet 820 de gigaocteţi de date confidenţiale de la autoritatea rusă de reglementare a telecomunicaţiilor (Roskomnadzor).

Adjunctul comandnatului Gărzii Naţionale ruse, generalul Roman Gavrilov, a fost arestat de Serviciile ruse de securitate (FSB), potrivit jurnalistului de investigaţie Christo Grozev, care citează trei surse independente, scrie Le Figaro. Motivele arestării generalului sunt neclare, potrivit jurnalistului. O sursă citată de către jurnalist declară că ofiţerul superior rus a fost arestat din cauză că a dezvăluit informaţii militare care au antrenat morţi. Celelalte două surse evocă o „risipă inutilă de carburant”.

Ziarul francez se întreabă dacă nu cumva este vorba despre o sancţiune din cauza greutăţilor cu care se confruntă armata rusă în invazia Ucrainei. Garda Naţională rusă „a înregistrat pierderi uriaşe” în ultimele zile în Ucraina, scrie jurnalistul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.