ANM: Cea mai CĂLDUROASĂ dimineaţă de 1 ianuarie din ultima jumătate de secol

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că la 1 ianuarie 2022 a fost înregistrată cea mai călduroasă dimineaţă de început de an din ultimul secol. Au fost înregistrate recorduri termice la 44 de staţii meteo din ţară. Astfel, la Băile Herculane s-au înregistrat 9,4 grade /faţă de recordul precedent de 8,6 grade; la Bâcleş, judeţul Mehedinţi 6,8 grade / faţă de recordul precedent de 6,2 grade; la Câmpeni, judeţul Alba 5 grade /faţă de recordul precedent de 4,6 grade, iar la Făgăraş, judeţul Braşov 6,1 grade /faţă de recordul precedent de 6 grade.  Aproape toate staţiile meteo au înregistrat valori minime pozitive, excepţie au făcut câteva staţii montane. Astfel de recorduri se pot înregistrata şi în următoarele zile.

Vremea în săptămâna 3 – 10 ianuarie 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, dar şi deficitar în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 10 – 17 ianuarie  

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice, dar local şi în cele estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 17 – 24 ianuarie  

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 24 – 31 ianuarie  

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă deficitară în toată ţara.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *