Anisie (Ministerul Educației): „Preconizăm să începem cursurile în momentul în care se încheie starea de urgență”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat marți că sunt mai multe scenarii luate în calcul în privința revenirii la cursuri, dar școlile vor începe în momentul în care Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență va comunica că nu este nici un pericol.

„Așteptăm să vedem care sunt deciziile Comitetului pentru situații speciale de urgență (CNSSU) și, în funcție de ce ni se comunică, vom face publice scenariile. Preconizăm să începem cursurile în momentul în care se încheie starea de urgență. Așteptăm să vedem dacă acel moment este unul prielnic astfel încat sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol. Nu putem avansa o dată, dar în momentul în care CNSSU ne comunică faptul că nu este niciun pericol ca elevii să se îmbolnăvească, atunci vom începe cursurile”, a spus Monica Anisie.

Potrivit ministrului Educației, pentru examenele naționale din acest an elevii din anii terminali nu vor avea de studiat materia din semestrul al doilea.

„Preconizăm pentru luna iulie atât examenul de evaluare națională, cât și examenul de bacalaureat. Nu vorbim de o amânare, ci vorbim de un calendar care să nu afecteze în niciun fel situația elevilor care sunt puși în fața unor examene naționale. Materia pentru examenul de bacalaureat și pentru evaluarea națională este cea realizată până la finalul semestrului I. (…) În toate statele europene, anul școlar se va încheia mai târziu”, a mai spus Anisie.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.