Anisie (MEN): „NU ȘTIU dacă se va plăti profesorilor stimulentul de risc…”

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, cu 158 de voturi pentru, un vot împotrivă și 77 de abțineri, un proiect de lege privind acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalul didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. Detalii, AICI!

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că se va face o analiză la Guvern pentru a vedea dacă există fonduri pentru acordarea stimulentului financiar pentru profesori și personalul auxiliar, așa cum prevede proiectul de lege adoptat în Parlament.

Analizăm inițiativa adoptată în Camera Deputaților să vedem dacă există resurse bugetare. Sigur, că și cadrele didactice și persoanul auxiliar merită să primească un astfel de stimulent. Toți cei din sistemul educațional sunt expuși la acest virus. Aș vrea să fac un apel la responsabilitate din partea tuturor, pentru că în acest moment trebuie să ne gândim cu toții la ceea ce se întâmplă din punct de vedere medical, epidemiologic. Sunt convinsă că vom găsi toate soluțiile pentru ca nimeni să nu aibă de suferit”, a spus Monica Anisie

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *