Animal Society a fotografiat câini abandonați pe străzile Constanței. „Am identificat 1.700. Numărul real ar putea fi de două ori mai mare”

8 voluntari ai Animal Society au numărat la jumătatea lunii martie nu mai puțin de 1.701 câini fără stăpân pe străzile Constanței. Având în vedere faptul că la acea vreme temperaturile erau destul de joase și că multe patrupede încercau să găsească un loc în care să stea la căldură este foarte posibil ca numărul real al câinilor să fie de 2 ori mai mare. Identificarea s-a realizat cu ajutorul unei aplicații mobile cu care câinii au fost fotografiați și înregistrați într-o bază de date. Informațiile obținute astfel vor contribui la stabilirea și organizarea planului de acțiune pe care Primăria Constanța îl va realiza împreună cu Animal Society şi locuitorii orașului pentru următoarea etapă a proiectului.

Recensământul câinilor fără stăpân este o parte din proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“ derulat de Primăria Constanța în parteneriat cu Animal Society care are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil în acest domeniu. Amintim că, în perioada 15 februarie – 12 martie, Animal Society a încheiat prima etapă a proiectului, respectiv campania de sterilizare gratuită. În acest interval, au fost aduse la clinică și sterilizate 721 de animale de rasă comună.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.