ANI lovește la Constanța: Inspector OPC, depistat că a făcut ILEGAL campanie electorală pentru Horia Constantinescu

Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 17 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, printre care și:

OBREJA MARIA TEODORA, Funcționar public în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galați – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța – INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august– 26 septembrie 2020, întrucât, a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor. Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 445, alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, coroborate cu dispozițiile art. 492, alin. (2), lit. l) și art. 520, lit. b) din același act normativ.

Maria Obreja a fost în atenția publică în campania electorală în timpul unui control la o firmă unde se afla viceprimarul de atunci al Constanței, Dumitru Babu. Aceasta a acuzat că a fost bruscată în timpul acelui control. La rândul său, Babu a precizat că aceasta și-a depășit atribuțiile în timpul intervenției.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.