Spread the love

În luna iulie a.c., în opinia judecătorilor CCR, în momentul condamnării cu suspendare a unui ales local, primarul sau consilierul, fie el local sau județean, președintele de Consiliu județean se plasează înafara cadrului legal de exercitare a funcției, indiferent de forma pedepsei – cu sau fără executare. Concret, în cazul în care unui ales local i se aplică o condamnare cu suspendare și nu i-ar înceta mandatul, ar însemna că i se aplică un privilegiu, „împrejurare care este de natură să nesocotească prevederile art.16 alin (1), (2) și (3) din Constituție”.

Parlamentarii au votat o lege care le permite primarilor condamnați, dar care nu ajung după gratii, să își continue nestingheriți mandatul. Preşedintele a cerut Parlamentului şi reexaminarea acestei legi, însă Legislativul i-a respins solicitarea şi a adoptat proiectul în forma iniţială trimisă la promulgare. Așa că, în 22 iunie, Klaus Iohannis a sesizat CCR.

Într-o astfel de situație se pare că s-ar fi aflat și primarul de la Castelu, Nicolae Anghel, însă acesta a dezmințit că ar face obiectul dispozițiilor legii pentru modificarea și completarea Legii 393/2004 privind statutul aleșilor locali.

„Fac precizarea că NU mă încadrez în prevederile respectivei decizii! Ca om ales de oameni, sunt stupefiat să constat că adversarii mei politici încă aduc afirmații neîntemeiate și induc intenționat în eroare cetățenii care s-au exprimat democratic. Le mulțumesc din suflet locuitorilor comunei Castelu pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și le garantez că voi lupta în continuare pentru bunăstarea lor și a comunei, voi fi mereu alături de ei și pentru ei și nu mă voi lăsa intimidat de persoane care, în răutatea lor, țintesc doar obiective politice și interese personale! Închei prin a publica decizia justiției, care a stabilit în luna iulie că solicitarea de reabilitare de drept este lipsită de interes, adică NU am probleme în justiție, penale, civile sau de orice natură, oricare alte declarații în acest sens fiind doar răfuieli politice, neconforme cu realitatea!”, a spus, luni, Nicolae Anghel.

proces

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *