Spread the love

Nici un scrutin electoral fără contestații. S-a întâmplat și la ultimele alegeri locale, când în mai multe localități din județ cei care au pierdut cursa i-au contestat pe învingători. La fel s-a întâmplat și în localitatea constănțeană Castelu, unde PSD a contestat victoria lui Nicolae Anghel, candidatul PMP, veșnicul primar încă din anul 2000.

„E o obişnuinţă a lor. Și în 2012 au contestat. Au depus pe 7 iunie contestaţie, s-a judecat pe 14 și s-a respins ca inadmisibilă cererea de intervenție și au dreptul la recurs. Nu știu ce scrie în dosar, dar așa auf făcut și în 2012. Nu sunt învățați să respecte votul cetățeanului! Așteptăm, ne validează cu cinci zile mai târziu, când se judecă și așa mai departe”, a spus Nicolae Anghel, pentru TOMIS NEWS.

Iată rezultatele oficiale are alegerilor locale din 5 iunie:

Nicolae Anghel (PMP) – 45,16%

Marius Dajiu (PSD) – 35,65%

Vasile Potîrniche (PNL) – 17,3%

O situație similară a fost și la Cernavodă, unde calvarul aflării celui care a câştigat alegerile a durat o noapte întreagă şi până luni seara, fiind solicitată prezenţa unui procuror, pentru re-re-numărarea buletinelor de vot, candidatul PSD, Ştefan Pleşa, acuzând că la mijloc este o fraudă. Într-un final, s-a stabilit că orașul îl va avea primar, pentru următorii patru ani, pe liberalul Liviu Negoiţă.

Au fost contestate şi alegerile de la Hârşova, unde social-democratul Tudor Nădrag nu s-a putut obișnui cu ideea că a pierdut alegerile, la o diferenţă de doar 28 de voturi, în faţa reprezentantului ALDE, Viorel Ionescu, aşa că a formulat o contestaţie şi cere renumărarea voturilor.

În urmă cu trei zile, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Iulian Ivan, anunța că instituția nu a admis nici o cerere de anulare a alegerilor din 5 iunie, susținând că toate procesele verbale privind centralizarea rezultatelor votării, încheiate la nivelul birourilor electorale ale secţiilor de votare sau la nivelul birourilor electorale de circum-scripţie, se vor regăsi pe site-ul BEC.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *