Angajații prefectului Nicolaescu sunt „pământ de flori”. Din corespondențele oficiale: „Nu putem să printăm documentele, vă rugăm să le trimiteți în alt format”

Greu tare cu personalul instituțiilor publice și mult mai greu când vine vorba de Instituția Prefectului Constanța, unde prefectul Adrian Nicolaescu parcă și-a „contaminat” subordonații cu același „profesionalism” care îl caracterizează.

După ce a făcut un atac de panică, în pline coduri portocalii și roșii de viscol, a căzut pe o canapea și a plâns, în loc să coordoneze Comitetul Județean pentru Situații de Urgență; după ce a umplut Palatul Administrativ cu camere video de supraveghere și, în octombrie anul trecut, s-a ales cu o plângere penală, de data aceasta Adrian Nicolaescu și a sa Instituție a Prefectului lovesc din nou cu un amatorism notoriu.

S-a străduit până a reușit: prefectul s-a ales cu plângere penală!

Totul a început de la Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, care „organizează, vineri, ora 17.00, la Sala “Remus Opreanu” din cadrul Instituției Prefectului – Județul Constanța, un eveniment cultural dedicat Zilei Limbii Tătare”.

„În cadrul manifestării elevi de la Școala Comunitară a UDTTMR vor recita poezii în limba tătara. Nu vor lipsi nici muzica și dansurile tradiționale tătărești. Evenimente dedicate zilei de 5 mai – Ziua Limbii Tătare se vor organiza la sfârșitul acestei săptămâni și la nivelul altor organizații locale ale UDTTMR”, au anunțat, joi, reprezentanții Uniunii.

Problemele sunt mai multe. În primul rând, Sala „Remus Opreanu” nu aparține Instituției Prefectului, ci Consiliului Județean Constanța. În al doilea rând, numele lui Gelil Eserghep nu apare în invitația UDTTMR, pentru că nu mai este președinte al Uniunii, instanțele judecătorești stabilind anularea Congresului de anul trecut, prin care a fost reales în respective funcție. De aici și pragmatismul reprezentanților Uniunii. De altfel, UDTTMR, pe afișul care anunță evenimentul, precizează că Sala aparține Instituției Prefectului.

Din aceste motive, Ali Ibraim a trimis o solicitare la Instituția Prefectului Constanța, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public.

UDTTMR a rămas fără conducere. Lui Eserghep i s-a făcut o nouă plângere penală: pentru UZURPARE DE CALITĂȚI OFICIALE și banii pe care Uniunea i-a PIERDUT!

Deși, prefectul este „garantul respectării legii și a ordinii publice la nivel local”, conform Legii nr. 340/2004, Instituția Prefectului din Constanța nu se află la curent cu faptul că UDTTMR nu poate organiza acțiuni, întrucât instanța a stabilit că Uniunea nu are conducere! Mai mult, Instituția Prefectului din Constanța nu poate accesa documente oficiale și solicită petenților să le trimită „în alt format”! Sentința este disponibilă AICI!

Războiul a reizbucnit în UDTTMR. „ Conducători iresponsabili şi total lipsiţi de ruşine au adus organizaţia în pragul desființării”

Conform legii nr.544 din 12 octombrie 2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice, aspecte pe care Instituția Prefectului Constanța nu reușește să le îndeplinească.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

3 comentarii la „Angajații prefectului Nicolaescu sunt „pământ de flori”. Din corespondențele oficiale: „Nu putem să printăm documentele, vă rugăm să le trimiteți în alt format”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *