Angajații INS amenință cu PROTESTE și vor eliminarea „dicriminării salariale”

Sindicatul angajaților din Institutul Național de Statistică (INS) recurg la proteste după ce au acuzat o discriminare salarială care trenează de ani de zile și căreia Guvernul nu i-a pus capăt.

Deși ar fi trebuit ca începând cu 1 ianuarie 2022 aceşti salariaţi să beneficieze de cuantumul salariilor de bază aferente grilei de salarizare pentru anul 2022, aceştia au, în continuare, veniturile blocate la nivelul anului 2020, ȋn vreme ce alte instituţii aflate în subordinea/coordonarea Secretariatului General al Guvernului, la fel ca şi INS, beneficiază de grilele de salarizare maxime, aferente anului 2022, încă din anul 2017”, se arată într-un comunicat de presă trimis de sindicat.

Astfel, în fiecare zi lucrătoare, salariaţii membri de sindicat, se vor întâlni, timp de 15 minute, în timpul pauzei, în faţa instituţiei, pentru a discuta despre discriminarea salarialială la care sunt supuşi în raport cu alte categorii de salariaţi aparţinând administraţiei centrale.

„În paralel cu acestă acţiune, a fost demarată procedura de consultare a membrilor de sindicat în vederea organizării şi a altor forme de protest”, se mai arată în comunicat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *