Angajații Ministerului Fondurilor Europene merg în spitalele COVID – 19 pentru a ajuta medicii să acceseze rapid finanțări

Pentru facilitarea accesării cât mai rapide a celor 350 de milioane de euro puse la dispoziția spitalelor din rețeaua COVID-19, angajații Ministerului Fondurilor Europene vor oferi sprijin informatic la fața locului și în sistem videoconferință, astfel încât managerii spitalelor să depună rapid proiectele în aplicația informatică MySMIS prin care sunt gestionate cererile de finanțare. Inițiativa, o premieră în administrația publică, vine ca urmare a propunerii funcționarilor ministerului care vor astfel să salveze timp prețios pentru medici.

Reprezentanții spitalelor pot adresa întrebări lămuritoare la email covid19.sanatate@fonduri-ue.ro sau direct din formularul de pe pagina http://mfe.gov.ro/. Echipa formată din reprezentanți ai MFE prin Autoritatea de Management Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și ai Ministerului Sănătății răspunde în maxim 24 de ore solicitărilor. Până în prezent au fost primite peste 50 de solicitări de la unități spitalicești din întreaga țară.

MySMIS este aplicația informatică prin care se depun, se evaluează și se implementează proiectele finanțate din fondurile europene structurale și de investiții, utilizarea sistemului fiind obligatorie atât pentru solicitanții de finanțări cât și pentru autoritățile de management, conform prevederilor Regulamentului UE nr. 1303/2013.

În prezent, în MySMIS sunt înregistrați 29.095 utilizatori care au încărcat peste 2.033.650 de documente începând cu anul 2016. La nivel național au fost contractate în total 8.324 de proiecte cu bugete în valoare totală de 30,91 miliarde euro, cu o cofinanțare europeană de 24,99 miliarde euro.

Toate informările, deciziile și noutățile ce privesc beneficiarii fondurilor europene sunt publicate AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.