Angajări fictive la Primăria Capitalei. Nicușor Dan: „Procurorii DNA fac percheziții în biroul meu…”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că joi dimineață procurorii DNA fac percheziții în Primăria Capitalei și au intrat chiar și în biroul primarului Capitalei. Procurorii DNA fac vizează departamentele de Resurse Umane și Administrația Cimitirelor.

„Lucrători de la DNA fac percheziții la primărie, se fac percheziții în biroul meu. DNA are mandat de a ridica documente”, a spus Nicușor Dan. „Da. Care fac o percheziție. Nu știu. Au ajuns la mine la birou, au spus că vor să facă o percheziție. Eu le-am spus că plec la o conferință de presă. (…) Mi-au spus că au mandat de ridicare documente”, a spus Nicușor Dan.

Procurorii DNA efectuează percheziții atât la Primăria Capitalei, cât și la alte instituții din București. Sunt anchetate fapte de corupție comise în perioada 2020-2021.

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021. În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, arată un comunicat al DNA.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.