Spread the love

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a declarat recent că, până în prezent , formaţiunea a fost contactată de aproximativ 4.000 de oameni şi grupuri, iar peste aproximativ o lună ar putea fi anunţată constituirea unor filiale ale Uniunii Salvaţi România.

„Ne-au scris cam 4.000 de oameni şi grupuri. Sunt vreo 20 de oameni din USB/USR care se ocupă să aibă dialog cu toţi aceşti oameni. Probabil că într-o lună o să începem să anunţăm filialele care se constituie. Ţinta noastră este să avem într-un termen rezonabil cel puţin o filială într-un judeţ”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, în care a mai precizat că a discutat personal cu oameni din Călăraşi, Ploieşti, Constanţa, Galaţi şi Râmnicu Vâlcea.

Dacă Nicușor Dan nu a dat un nume pentru Constanța, mai mulți politicieni locali l-au indicat pe consilierul local municipal Andrei Popescu. Singurul independent din cadrul CLM ar putea fi, teoretic, o variantă pentru formațiunea lui Nicușor Dan. Totodată, Andrei Popescu ne-a precizat că încă nu a fost contactat, însă nu ar refuza o discuție cu reprezentanții USB.

„Nu pot să spun dacă sunt interesat sau nu sunt interesat, momentan vreau să-mi văd de mandatul meu de consilier și de constănțeni. Nu am luat în calcul (formațiunea lui Nicușor Dan – n.r.), am alte probleme de rezolvat, chiar azi am fost la dezbaterea cu PUZ-ul de pe bd. Lăpușneanu, am vorbit cu mai multe ONG-uri și vreau să ne coalizăm să facem treabă pentru oraș. Restul, nu am ce să spun. Probabil că o să mă contacteze, nu știu, de discutat eu discut cu oricine, dar acum nu pot să mă pronunț”, a spus Andrei Popescu, pentru TOMIS NEWS.

Andrei Popescu a obținut 4,361% la alegerile locale din 5 iunie, devenind astfel singurul consilier local municipal independent.

De partea cealaltă, pentru Consiliul General al Municipiului București, alianța PSD-UNPR a obținut 40,42% % din voturi, USB – 25,34%, PNL – 13,07%, PMP – 7,14%, iar ALDE – 6,42%.

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, s-a clasat pe locul doi la alegerile din 5 iunie, când a obținut 30,52%, candidatul PNL, Cătălin Predoiu, fiind la mare distanță: 11,18%.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *