Andrei Popescu: „Chițac s-a răzgândit: E bine cu 250 de lei, adică populismul e bun, găsim și bani dacă se vrea, SC Termoficare nu mai intră în faliment, ba e chiar bine mersi. Primarul #avețiîncredere nu este din #Constanțareală!”

Fostul consilier local independent Andrei Popescu a criticat în termeni duri ședința de îndată de astăzi a Consiliului Local Municipal Constanța, în care primarul Vergil Chițac s-a sucit și… nu mai falimentează nimeni, ba chiar există și majoritate politică. După scandalul de la ultima ședință, primarul Chițac s-a convins că prețul la gigacalorie pentru constănțenii racordați la sistemul centralizat de termoficare rămâne la 250 de lei, în schimb s-a majorat prețul real al serviciului de termoficare, de 1.034 de lei, despre care liberalii și USR-iștii anunță că e o victorie a alianței, deși și acești bani sunt achitați tot de… constănțeni. Andrei Popescu a precizat, după ședință, faptul că „vestea proastă este că partidele din Consiliul Local se află deja în campanie electorală, pe spinarea constănțenilor”:

Ședința Consiliului Local de astăzi intră în topul demagogiei, minciunii, penibilului și al populismului ieftin. Marele premiu la toate capitolele îi revine primarului Vergil Chițac, cel care tuna și fulgera cu o zi înainte de tragedia de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase că „populismul este mai rău decât comunismul”. Reacția furibundă a primarului ales de 10% dintre constănțenii cu drept de vot venea ca urmare a respingerii propunerii sale de majorare a prețului gigacaloriei pentru populație de la 250, la 300 de lei. Dar ce să vezi, după nici două săptămâni de stat strâmb și judecat drept, Vergil Chițac s-a răzgândit: e bine cu 250 de lei, adică populismul e bun, găsim și bani dacă se vrea, SC Termoficare nu mai intră în faliment, ba e chiar bine mersi, noroc cu #echipacâștigătoare că s-a gândit la noi, altfel eram haliți. Un joc ieftin de imagine, o suceală la 180 de grade pentru o singură concluzie: prețul plafonat în perioada 2016-2020 și cu votul meu, în calitate de consilier independent, este cel corect. Premii mai mici revin, după cum urmează: Partidului Național Liberal, viceprimarului Rusu, consilierilor și câtorva parlamentari liberali pentru penibil. În urmă cu două săptămâni toți se dădeau de ceasul morții să ne explice pe paginile de socializare cum vine Apocalipsa termiei dacă nu vom plăti 300 lei, în condițiile în care unii nu locuiesc în Constanța, iar alții se „chinuie” cu întreținerea din vilă. După principiul, eu pun focul, eu îl sting, liberalii pozează astăzi în salvatori. Degeaba, oamenii știu adevărul iar voi tot varză sunteți. USR pentru demagogie. Să nu creadă cineva că pluseriștilor le pasă de constănțeni mai mult decât de voturi. Votul lor de astăzi este strâns legat de scorul din ultimele sondaje de opinie: 9-10%. Ne-ar fi convins că își iubesc orașul dacă nu ar fi susținut cot la cot cu liberalii toate Regulamentele care au găurit buzunarele constănțenilor. Băieți, nu merge. Lumea vă vede. PSD pentru populism ieftin. În perioada 2016-2020, prețul gigacaloriei la consumatorii casnici a fost plafonat la 250 de lei la propunerea administrației PSD. „Consecvenți și coerenți”, pesediștii au propus astăzi un preț de 230 de lei. O simplă joacă de-a prețul mai mic, pentru un pumn de voturi. Vestea bună a acestei zile este că se menține prețul de 250 de lei/gigacalorie pentru consumatorii casnici. Vestea proastă este că partidele din Consiliul Local se află deja în campanie electorală, pe spinarea constănțenilor. Iar primarul #avețiîncredere nu este din #Constanțareală”, a transmis Andrei Popescu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

2 comentarii la „Andrei Popescu: „Chițac s-a răzgândit: E bine cu 250 de lei, adică populismul e bun, găsim și bani dacă se vrea, SC Termoficare nu mai intră în faliment, ba e chiar bine mersi. Primarul #avețiîncredere nu este din #Constanțareală!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *