Anchetă socială a DGASPC pe litoral: minoră pusă la muncă de părinți

Echipele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța continuă verificările în vederea combaterii fenomenului cerșetoriei și a formelor de abuz asupra copiilor. Astfel, în cursul nopții de 22 spre 23 august, echipele DGASPC Constanța formate dintr-un asistent social și un psiholog, în colaborare cu polițiștii și asistenții sociali din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia, au verificat stațiunile Saturn, Mangalia și Vama Veche.

„În stațiunea Saturn, echipele mixte au identificat o minoră în vârstă de opt ani care vindea bentițe luminoase. La scurt timp, a venit și tatăl acesteia care a declarat că domiciliul familiei este în comuna Cumpăna și că mai are acasă încă 10 copii cu vârste cuprinse între doi și 22 de ani. Bărbatul a mai spus că, de fapt, copila nu vindea produsele respective și nici nu era lăsată nesupravegheată, ci a rămas singură pentru câteva minute deoarece acesta s-a dus până la mașină să ia ceva”, au declarat reprezentanții DGASPC Constanța.

Cazul a intrat în atenția DGASPC Constanța, care a deschis o anchetă socială la domiciliul familiei respective, colaborând cu Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cumpăna. După finalizarea anchetei se vor lua măsurile de protecție ce se impun pentru toți copiii minori ai familiei respective. Verificările pe linia combaterii fenomenului cerșetoriei și a formelor de abuz asupra copiilor vor continua în acest weekend, spun cei de la DGASPC Constanța.

„În fiecare noapte, echipele mixte formate din reprezentanții DGASPC Constanța, Poliției și asistenții sociali din cadrul primăriilor respective vor merge în teren”, au precizat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Cetățenii care întâlnesc astfel de situații sunt rugați să anunțe Poliția, la numărul unic de urgență 112 sau DGASPC Constanța, apelând Telefonul Copilului 0241983, număr disponibil non-stop și gratuit.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.