Anca Dragu, REVOCATĂ de la conducerea Senatului! „Este ABUZ de putere!” USR va contesta la CCR

Anca Dragu (USR) a fost revocată marţi de la conducerea Senatului, propunerea de revocare fiind votată de 82 de senatori. Au fost înregistrate 82 de voturi „pentru”, 24 „împotrivă” şi 9 abţineri.

Dragu a declarat, marţi, în şedinţa de plen în care se dezbătea cererea PNL-PSD şi UDMR de revocare a sa din funcţie, că ceea ce se întâmplă este un abuz de putere şi o tentativă de a acapara total o instituţie a statului român, un fenomen numit tirania majorităţii.

„Regulile democraţiei spun că minoritatea se supune majorităţii”, a spus senatorul PNL Daniel Fenechiu, iar Alina Gorghiu a spus că Anca Dragu ar fi trebuit să îşi dea demisia, pentru a evita să fie supusă la vot această revocare din funcţie.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că este „un abuz de putere” revocarea sa din funcţie, care a fost solicitată, marţi, de noua majoritate PNL-PSD-UDMR. „Este un abuz de putere”, a spus Dragu în şedinţa Senatului în care se va vota revocarea sa din funcţie. Ea a invocat stabilitatea instituţională, motivând că persoana care ocupă funcţia de preşedinte al Senatului nu trebuie schimbată de fiecare dată când se schimbă majoritatea parlamentară.

USR va contesta votul de astăzi la Curtea Constituțională.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *