Analist: „Ucrainei i s-a transmis că NU merge nimeni la război pentru ea. Miza este ÎMPĂRȚIREA INFLUENȚEI la Marea Neagră”

Analistul geopolitic Dan Dungaciu spune că în estul Ucrainei nici unul din actorii militari nu și-a dorit în mod real războiul:

Toată lumea s-a poziționat în acest potențial război care nu avea cum să aibă loc. Nimeni nu dorea un război la Marea Neagră. Cum te-ai așezat sugerează mai degrabă o poziționare diplomatică. Cu certitudine am depășit faza militară care nu era în mintea niciunui actor de pe teren. Acum suntem în zona diplomatică, ce vrem să facem mai departe cu Marea Neagră, câtă UE, cât SUA, câtă NATO, câtă Rusie vrem la Marea Neagră. Semnalul dat Ucrainei este că ‘Stai la masa negocierilor pentru că nimeni nu merge la război pentru tine’. UE va pune presiune pe Ucraina să facă o înțelegere cu Rusia la masa verde. Președintele Ucrainei, Zelenski, a fost ales să facă pace cu Rusia, nu să facă război cu Rusia. Rămâne de văzut dacă Franța și Germania îl vor ajuta sau nu pe Zelenski în negocierile cu Rusia. Problema este dacă occidentalii vor ajuta Ucraina să nu cedeze presiunilor Rusiei la negocieri. Asta este miza”, a declarat Dan Dungaciu, duminică, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *